October 04, 2022

Borealis on mukana kehittämässä muovijätteelle teollisesti toimivaa kemiallista kierrätyskonseptia teollisuuden ja tutkimuksen yhteisprojektissa

Osana muoviteollisuuden kestävyysmuutosta tavoittelevaa SPIRIT-ohjelmaa, Borealis on mukana kehittämässä muovijätteelle teollisesti toimivaa kemiallista kierrätyskonseptia teollisuuden ja tutkimuksen yhteisprojektissa. Kaksivuotinen 3 miljoonan euron UrbanMill-tutkimusprojekti on Business Finlandin rahoittama ja hanketta koordinoi VTT yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Hanke kattaa keskeisiä muovin kierrätyksen arvoketjun teollisuudenaloja ja luo vahvoja verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia konsortiokumppaneiden välille. UrbanMill on keskittynyt luomaan uusia konsepteja yhdistämällä räätälöityjä esi- ja jälkikäsittelytekniikoita pyrolyysiin. Hanke liittyy läheisesti Borealis SPIRIT- ja Valmet Beyond Circularity "Veturi" -ekosysteemeihin. Muut osallistuvat yritykset ovat Corex Finland, Wipak, Kaipola Recycling, Keskinen Recycling, Lamor, PR Pulping, Resiclo, Salpakierto, Sulapac ja Suomen Uusiomuovi.

"UrbanMill-projektissa kehitetään kestävää teollista kierrätyskonseptia muovijätteelle, jota ei voida kierrättää mekaanisesti. Se tukee Borealiksen SPIRIT -ohjelman tavoitteita lisäämällä muovin kierrätysastetta, tarjoamalla kierrätettyä raaka-ainetta muovin tuotantoon ja pyrkimällä korkealaatuiseen kierrätysmuoviin. Yhteistyömahdollisuudet konsortion sisällä näyttävät erittäin lupaavilta", sanoo Jaakko Tuomainen, SPIRIT -ohjelman muovien kiertotalouden päällikkö.

Lisätietoa:

Linkki VTT:n julkaisemaan lehdistötiedotteeseen.

Linkki yhteisprojektista SPIRIT-ohjelman verkkosivuilla kertovaan uutiseen.

  • More News & Stories On
  • Local