June 10, 2022

Borealis overweegt een uitkoopbod uit te brengen op Rosier

Borealis overweegt een uitkoopbod uit te brengen op Rosier aan een prijs per aandeel van EUR 20, overeenkomstig het Belgische Koninklijk Besluit op de Openbare Uitkoopbiedingen.

Borealis AG (Borealis) overweegt een uitkoopbod uit te brengen op Rosier SA (Rosier) aan een prijs per aandeel van EUR 20, overeenkomstig het Belgische Koninklijk Besluit op de Openbare Uitkoopbiedingen.

Het uitbrengen van het uitkoopbod is conditioneel aan het verkrijgen van het rapport van de onafhankelijke expert dat de gegevens voorzien in artikel 6 van het Koninklijk Besluit bevat, en de daadwerkelijke voltooiing van de kapitaalverhoging, waarvan de goedkeuring op de agenda staat van de buitengewone algemene vergadering van 16 juni 2022. Na de geplande kapitaalverhoging zou Borealis een belang van ongeveer 98% in Rosier bezitten.

Deze mededeling is slechts de uitdrukking van een intentie en vormt geen formele kennisgeving om een dergelijk uitkoopbod uit te brengen in de zin van het Koninklijk Besluit. Indien Borealis beslist om dergelijk bod formeel uit te brengen, zal Borealis te gelegener tijd een dossier indienen bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), met inbegrip van een ontwerpprospectus.

EINDE

Mediacontacten:

Group Communications: Investor relations:
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: media@borealisgroup.com
Elisabeth Schopf
Group Funding Manager
tel.: +43 1 22 400 707 (Vienna, Austria)
e-mail: Elisabeth.Schopf@borealisgroup.com


Borealis is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinoplossingen en een Europese marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van kunststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en onze decennialange ervaring om waardetoevoegende, innovatieve en circulaire materiaaloplossingen te bieden voor belangrijke industrieën. Bij het heruitvinden voor een duurzamer leven bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, onze mensen en uitmuntendheid terwijl we de transformatie naar een circulaire economie versnellen en onze geografische voetafdruk uitbreiden.

Met hoofdzetel in Wenen, Oostenrijk, stelt Borealis 6.900 medewerkers tewerk en is het actief in meer dan 120 landen. In 2021 genereerde Borealis een totale omzet en andere inkomsten van EUR 10,153 miljoen en een nettowinst van EUR 1.,96 miljoen. OMV, de in Oostenrijk gevestigde internationale olie- en gasmaatschappij, bezit 75% van Borealis, terwijl de resterende 25% in handen is van een holding van het in Abu-Dhabi gevestigde Mubadala. Wij leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met de Abu Dhabi National Oil Company, of ADNOC, gevestigd in de VAE); en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local