December 21, 2017

Nösnäsgymnasiet blir Branschskola inom Processteknik

Nösnäsgymnasiet räknas som en av Sveriges bästa skolor inom processteknik

Nösnäsgymnasiet räknas som en av Sveriges bästa skolor inom processteknik

Nösnäsgymnasiet med Teknikcollege blir Branschskola för processteknik i Sverige. Nösnäs kan därför räknas som en av Sveriges bästa skolor inom processteknik.
 
En ansökan, med stöd av IKEM, Livsmedelsföretagen och IF Metall centralt, om att få bli branschskola skickades tidigare i år in till Skolverket och nu har vi fått besked att Nösnäs Teknikcollege blir Branschskola för processteknik i Sverige.  Branschskolor är en försöksverksamhet under 5 år, som drivs av Skolverket.

Branschskolor med inom olika inriktningar kommer att finnas på tio skolor inom Sverige. Detta för att kunna utnyttja skolor som har bra kunskap och utrustning så att den inriktade utbildningen kan ske på några ställen i Sverige. Många skolor satsar inte på dessa typer av utbildningar då utrustning och lokaler är dyra mot andra linjer.
 
Tanken är att skolor från andra ställen i Sverige sänder elever under perioder till en branschskola för att få den fördjupade utbildningen och sedan baskunskaperna på sin hemskola.

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel. Företaget har sitt huvudkontor i Wien, Österrike, och har i nuläget cirka 6 600 anställda och verksamhet i över 120 länder. 2016 var omsättningen 7,2 miljarder euro och nettovinsten 1 107 miljoner euro. Mubadala äger, genom sitt holdingbolag, 64 % av företaget, där återstående 36 % ägs av OMV, ett internationellt, integrerat olje- och gasföretag med säte i Österrike. Borealis levererar tjänster och produkter till kunder över hela världen i samarbete med Borouge, ett samriskföretag med Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). www.borealisgroup.com

Get In Touch

Iva Rauswall-Frisk

Regional Communications Specialist

+46 303 8 6067

iva.rauswall-frisk@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local