Back to News

Standpunt van Borealis over de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne confronteert ons allemaal met een complexe geopolitieke situatie. We zijn diep bedroefd door de humanitaire tragedie en het leed, onze gedachten zijn bij de mensen die worden bedreigd door deze verschrikkelijke oorlog. De oorlog in Oekraïne is een tragische en gevaarlijke gebeurtenis die we met de grootste consternatie bekijken. Onze diepste sympathie gaat uit naar alle directe en indirecte slachtoffers van de militaire actie van Rusland. We roepen op om alle vijandelijkheden te beëindigen, het bloedvergieten moet stoppen.

Het management van Borealis volgt de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne en de ingevoerde sancties op de voet. Vanwege van deze ontwikkelingen herbekijkt Borealis zijn bedrijfstransacties met Rusland, in overeenstemming met alle toepasselijke wetten, waaronder sancties van de VS, het VK en de EU.

Als bedrijf blijft onze topprioriteit het garanderen van de veiligheid van onze mensen terwijl we de bedrijfscontinuïteit handhaven. We staan in rechtstreeks contact met onze klanten om hen regelmatig op de hoogte te houden.

Voorlopig hebben we besloten de verkoop aan Rusland en Wit-Rusland stop te zetten. De verkoopvolumes worden omgeleid naar West-Europa.

We nemen de nodige maatregelen om een stabiele aankoop van materiaal voor de productievestigingen van Borealis te garanderen. We zijn bezig de bevoorrading uit Rusland en Wit-Rusland af te bouwen en te verschuiven naar bronnen uit het Westen.

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Latest News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

Media Release – 05/05/2023

Afin d’améliorer les performances de son site d’Ottmarsheim PEC-Rhin Borealis va procéder à son Grand Arrêt de maintenance

Read more

Media Release – 25/04/2023

COB Trente

Read more

News – 02/03/2023

Borealis Ottmarsheim: Index Egalité Professionnelle

Read more

News – 21/02/2023

Borealis Chimie : Index Egalité Professionnelle

Read more

News – 21/02/2023

Borealis LAT France : Index Egalité Professionnelle

Read more

Media Release – 02/01/2023

Borealis et YILDIRIM annoncent la finalisation de la vente de la participation de Borealis dans Rosier SA à YILFERT Holding dur Groupe YILDIRIM

Read more

Media Release – 03/10/2022

Borealis redémarre le chantier de PDH à Kallo avec Ponticelli comme contractant

Read more

Media Release – 26/09/2022

Borealis et YILDIRIM ont signé un accord contraignant pour que Yildirim acquière la participation de Borealis dans Rosier SA

Read more