Back to News

Standpunt van Borealis over de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne confronteert ons allemaal met een complexe geopolitieke situatie. We zijn diep bedroefd door de humanitaire tragedie en het leed, onze gedachten zijn bij de mensen die worden bedreigd door deze verschrikkelijke oorlog. De oorlog in Oekraïne is een tragische en gevaarlijke gebeurtenis die we met de grootste consternatie bekijken. Onze diepste sympathie gaat uit naar alle directe en indirecte slachtoffers van de militaire actie van Rusland. We roepen op om alle vijandelijkheden te beëindigen, het bloedvergieten moet stoppen.

Het management van Borealis volgt de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne en de ingevoerde sancties op de voet. Vanwege van deze ontwikkelingen herbekijkt Borealis zijn bedrijfstransacties met Rusland, in overeenstemming met alle toepasselijke wetten, waaronder sancties van de VS, het VK en de EU.

Als bedrijf blijft onze topprioriteit het garanderen van de veiligheid van onze mensen terwijl we de bedrijfscontinuïteit handhaven. We staan in rechtstreeks contact met onze klanten om hen regelmatig op de hoogte te houden.

Voorlopig hebben we besloten de verkoop aan Rusland en Wit-Rusland stop te zetten. De verkoopvolumes worden omgeleid naar West-Europa.

We nemen de nodige maatregelen om een stabiele aankoop van materiaal voor de productievestigingen van Borealis te garanderen. We zijn bezig de bevoorrading uit Rusland en Wit-Rusland af te bouwen en te verschuiven naar bronnen uit het Westen.

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com