July 01, 2022

Wim De Smet benoemd tot Location Leader voor Borealis in Antwerpen en Kallo, België

Borealis deelt mee dat Wim De Smet met ingang van 1 juli 2022 werd benoemd tot Location Leader voor Borealis in Antwerpen en Kallo, België. Hij volgt Tom Geerts op, die zich zal bezighouden met de inbedrijfstelling en later met de opstart van de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek (PDH) van Borealis in Kallo, in combinatie met zijn rol als Operations Manager Hydrocarbons.

Wim De Smet kwam in 2001 bij Borealis werken; sindsdien bekleedde hij verschillende onderhouds- en productiefuncties in alle Belgische productievestigingen. Tot voor kort was hij Plant Availability & Turnaround Manager, waarbij hij verantwoordelijk was voor de locaties in Antwerpen en Kallo.

Wim behaalde een masterdiploma burgerlijk ingenieur in elektromechanica aan de Universiteit Gent. Hij is Belgisch staatsburger, gehuwd en vader van één zoon.

“Ik ben blij dat Wim De Smet de rol van Location Leader zal overnemen voor onze Belgische locaties Antwerpen en Kallo. Door zijn lange ervaring bij Borealis is hij zeer goed op de hoogte van alle productieaspecten en het efficiënte onderhoud van onze bedrijfsmiddelen”, aldus Klaartje Vermeulen, Vice President Operations Hydrocarbons bij Borealis.

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 6.900 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2021 boekten we een totale omzet van 12.342 miljard euro en een nettowinst van 1.396 miljoen euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Vicky Van Hoydonck

Communications Specialist

+32 3 570 52 59

vicky.vanhoydonck@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local