Back to News

Activiteiten tijdens de COVID-19-pandemie, update 6 november 2020

Borealis blijft strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hanteren om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen en blijft stappen ondernemen om de economische stabiliteit te behouden
Als verantwoordelijke onderneming zet Borealis alles in het werk om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

  • De vraag naar innovatieve producten van Borealis blijft groot in veel segmenten
  • Weerstandsprogramma en gedisciplineerd kostenbeheer voortgezet om een solide financiële positie te behouden ondanks onzekere vooruitzichten voor de wereldmarkt
  • Inperkingsmaatregelen regelmatig opnieuw geëvalueerd

Dit is een periodieke update van ons COVID-19-nieuws. Lees onze vorige publicatie hier.

Als verantwoordelijk bedrijf blijven we alle stappen binnen onze mogelijkheden ondernemen om de verspreiding van COVID-19 te helpen stoppen en onze medewerkers en zakenpartners te beschermen, terwijl we doorgaan met onze maatregelen om de economische stabiliteit te behouden. Het garanderen van een veilige werkomgeving voor onze mensen is onze topprioriteit, en dat zal altijd zo blijven.

Om ervoor te zorgen dat we onze solide financiële positie behouden ondanks de onzekere vooruitzichten voor de wereldeconomie op middellange termijn, zetten we het eerder dit jaar gelanceerde weerstandsprogramma voort met de nadruk op vermindering of uitstel van kosten en investeringen.

De door Borealis geleverde polyolefinen zijn essentiële grondstoffen die gebruikt worden in sectoren binnen de gezondheidszorg, hygiëne en verpakkingen. Onze meststoffen en enkele van onze technische stikstofproducten zijn essentiële onderdelen van de voedings- en medische toeleveringsketens en de vraag naar deze producten blijft groot. Ook onze afdeling Melamine zou zijn activiteiten kunnen voortzetten ondanks een uitdagende marktsituatie. Al onze productielocaties en magazijnen blijven op dit moment operationeel. We blijven nauw samenwerken met onze klanten, toeleveranciers en partners uit de waardeketen om de risico's binnen de toeleveringsketen proactief te beheren. Als internationale onderneming met een sterke lokale aanwezigheid hebben we prioriteit gegeven aan een reeks mitigerende maatregelen om het risico op mogelijke verstoringen in de toeleveringsketen te beperken. We moedigen onze partners in de waardeketen ook aan om proactief contact met ons op te nemen via hun directe contactpersonen bij Borealis, zodat we deze mitigerende acties kunnen verfijnen.

Sinds het uitbreken van de pandemie hebben we strikte gezondheids- en veiligheidsregels gevolgd om onze mensen te beschermen. Op onze sites gaat het om fysieke afstand, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en beschermingsbarrières, een verhoogde reinigingsfrequentie en hygiënische voorschriften. Afhankelijk van de nationale regelgeving omvat het ook zoveel mogelijk thuiswerken.

We blijven onze prioriteiten op het vlak van gezondheid en veiligheid nastreven, gevolgd door bedrijfscontinuïteit, altijd nauw afgestemd op de respectieve overheidsrichtlijnen van elk land en elke regio. De werkscenario’s worden voortdurend herbekeken voor al onze locaties afzonderlijk, met een risicobeoordeling door de Location Leadership Teams van Borealis en onze Health, Safety & Environment- en HR-organisatie.

We willen al onze medewerkers en partners, of ze nu ter plaatse of thuis werken, nogmaals bedanken voor hun inspanningen om veilige activiteiten en bedrijfscontinuïteit te garanderen tijdens de COVID-19-pandemie. Dit blijven werkelijk ongeziene omstandigheden en we waarderen hun toewijding.
Borealis is goed gepositioneerd om een sterke partner te blijven voor onze klanten en alle andere stakeholders in deze uitzonderlijk uitdagende tijden. We blijven ontwikkelingen en gegevens proactief opvolgen en evalueren om onze plannen aan te passen en om de impact op onze mensen en activiteiten te beperken.

Via onze vaste kanalen zullen we regelmatig updates en informatie blijven verstrekken. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met je directe contactpersoon bij Borealis of via deze contactformulieren.

EINDE

Disclaimer: Voor zover wij weten is de informatie in dit document correct en betrouwbaar vanaf de datum van publicatie. Borealis werkt hard om onderbrekingen in de toeleveringsketen te vermijden en wil zo proactief mogelijk onvoorziene problemen oplossen.

Als verantwoordelijke onderneming zet Borealis alles in het werk om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Downloads
Als verantwoordelijke onderneming zet Borealis alles in het werk om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Related News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

Media Release – 05/05/2023

Afin d’améliorer les performances de son site d’Ottmarsheim PEC-Rhin Borealis va procéder à son Grand Arrêt de maintenance

Read more

Media Release – 25/04/2023

COB Trente

Read more

News – 02/03/2023

Borealis Ottmarsheim: Index Egalité Professionnelle

Read more

News – 21/02/2023

Borealis Chimie : Index Egalité Professionnelle

Read more

News – 21/02/2023

Borealis LAT France : Index Egalité Professionnelle

Read more

Media Release – 02/01/2023

Borealis et YILDIRIM annoncent la finalisation de la vente de la participation de Borealis dans Rosier SA à YILFERT Holding dur Groupe YILDIRIM

Read more

Media Release – 03/10/2022

Borealis redémarre le chantier de PDH à Kallo avec Ponticelli comme contractant

Read more

Media Release – 26/09/2022

Borealis et YILDIRIM ont signé un accord contraignant pour que Yildirim acquière la participation de Borealis dans Rosier SA

Read more