April 29, 2020

Activiteiten tijdens de uitbraak van COVID-19, update 2 april

Borealis hanteert strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen en onderneemt stappen om de economische stabiliteit te behouden

Borealis hanteert strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen en onderneemt stappen om de economische stabiliteit te behouden

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Virginia Mesicek
Senior Manager a.i., External Communications tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com

Dit is een periodieke update van ons COVID-19-nieuws. Lees onze vorige publicatie hier.
Als verantwoordelijk bedrijf stelt Borealis alles in het werk om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan en om onze medewerkers en zakenpartners te beschermen.
Het garanderen van een veilige werkomgeving voor onze mensen is onze topprioriteit, en dat zal altijd zo blijven. Tegelijkertijd neemt Borealis maatregelen om de economische stabiliteit te handhaven. De door Borealis geleverde polyolefinen zijn essentiële grondstoffen die gebruikt worden in sectoren binnen de gezondheidszorg, hygiëne en verpakkingen. Onze meststoffen en technische stikstofproducten zijn cruciale elementen in de voedings- en medische toeleveringsketens.

Onze Europese productielocaties en magazijnen blijven op dit moment operationeel. We werken nauw samen met onze klanten, toeleveranciers en partners uit de waardeketen om de risico's binnen de toeleveringsketen proactief te beheren. Als internationale onderneming met een sterke lokale aanwezigheid hebben we prioriteit gegeven aan een reeks mitigerende maatregelen om het risico op mogelijke verstoringen in de toeleveringsketen te beperken. We moedigen onze partners in de waardeketen ook aan om proactief contact met ons op te nemen via hun directe contactpersonen bij Borealis, zodat we deze mitigerende acties kunnen verfijnen.

We willen al onze werknemers en partners bedanken, of ze nu ter plaatse of thuis werken, voor hun inspanningen om veilige activiteiten en bedrijfscontinuïteit te garanderen tijdens de COVID-19-pandemie. Dit zijn werkelijk ongeziene omstandigheden en we waarderen uw toewijding.

Borealis blijft ontwikkelingen en gegevens proactief opvolgen en evalueren om onze plannen aan te passen en om de impact op onze mensen en activiteiten te beperken. Via onze vaste kanalen zullen we regelmatig updates en informatie blijven verstrekken.

EINDE

Disclaimer: Voor zover wij weten is de informatie in dit document correct en betrouwbaar vanaf de datum van publicatie. Borealis werkt hard om onderbrekingen in de toeleveringsketen te vermijden en wil zo proactief mogelijk onvoorziene problemen oplossen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Virginia Mesicek
Senior Manager a.i., External Communications tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com
Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel meer dan 6900 medewerkers tewerk en heeft activiteiten in ruim 120 landen. In 2019 boekte Borealis een omzet van 8,1 miljard euro en een nettowinst van 872 miljoen euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie- en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), en met Baystar™, een joint venture met Total en NOVA Chemicals in Texas, VS, levert Borealis diensten en producten aan klanten over de hele wereld. www.borealisgroup.com