Back to News

Borealiksen opiskelijainnovaatiopalkinto täyttää kymmenen vuotta

Borealiksen vanhempi tutkija Andreas Fuchs opiskelijainnovaatiopalkintonsa kanssa vuonna 2008 ja nyt.

© Borealis

Lahjakkaita tutkijoita kannustetaan osallistumaan vuoden 2018 kilpailuun

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, viettää kansainvälisen opiskelijainnovaatiopalkintonsa kymmenettä juhlavuotta. Palkinto on perustettu tukemaan polyolefiinien ja peruskemikaalien parissa työskenteleviä lahjakkaita nuoria tutkijoita. Kolmen näkemyksellisen ja uraauurtavan tutkimuksen palkitseminen kuvastaa hyvin Borealiksen tavoitetta luoda lisäarvoa innovaatioiden avulla.

Borealiksen opiskelijainnovaatiopalkinto annetaan tunnustuksena erinomaiselle opinnäytteelle tai tieteelliselle tutkimukselle kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintoasteella. Tänä kymmenentenä kilpailuvuotena siihen voivat osallistua kestävän kehityksen, kemian, polymeerikemian, polymeeritieteen, polymeerianalytiikan, teknisen kemian ja koneenrakennuksen sekä tuotantotekniikan alojen opiskelijat eri puolilta maailmaa kuin myös polyolefiineihin, olefiineihin tai peruskemikaaleihin liittyvien sovellusten kehittäjät. Borealiksen opiskelijainnovaatiopalkinnon tuomaristo koostuu Borealiksen tutkimusryhmän arvostetuista jäsenistä.

Kymmenvuotisjuhlavuoden 2018 voittajat pääsevät toukokuussa ilmaiselle matkalle Ruotsin Stenungsundiin, jossa he vierailevat Borealiksen innovaatiokeskuksessa. Voittajat tapaavat siellä Borealiksen tutkijoita ja insinöörejä sekä keskustelevat tutkimustyöstään Borealiksen tutkimusryhmän kanssa. Voittajat saavat myös rahapalkinnon, joka on kandidaattitasolla 1 000 euroa,
maisteritasolla 2 000 euroa ja tohtoritasolla 5 000 euroa.

"Alan merkittävänä teknologiaosaajana Borealiksella on vahva ymmärrys siitä, miten tärkeää on tukea tulevaisuuden uudistajia", sanoo Borealis-konsernin polyolefiiniliiketoiminnasta sekä innovaatioista ja teknologiasta vastaava johtaja Alfred Stern. "Tämä palkinto symboloi täydellisesti omistautumistamme lisäarvon luomiselle innovaatioiden avulla. Näiden palkintojen luovuttaminen henkilökohtaisesti on aina yksi vuoden kohokohdista, ja tänä kymmenvuotisjuhlavuotena se tuntuu vielä tavallistakin hienommalta."

Aloitusvuoden 2008 jälkeen kilpailuun on osallistunut opiskelijoita 87 yliopistosta ja 37 eri maasta. Tähän mennessä 20 opiskelijaa on saanut palkinnon jossain kolmesta luokasta, ja heistä kahdeksan on jatkanut tutkimustyötä yhdessä Borealiksen kanssa; aloittanut työt Borougessa eli Borealiksen ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa toimivan Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC:n) yhteisyrityksessä tai tullut töihin Borealikselle.

Viimeisimmästä esimerkkinä on Andreas Fuchs, joka työskentelee vanhempana tutkijana Borealiksen innovaatiokeskuksessa Itävallan Linzissä. Fuchs oli yksi kilpailun ensimmäisistä palkituista aloitusvuonna 2008, jolloin hän sai maisteritason palkinnon tutkielmastaan, jossa hän käsitteli puhdistavia lisäaineita ja kemiallisten sidosten syntymistä määritellyille haihtuville komponenteille polyolefiineissa. Andreas Fuchsin mukaan "Opiskelijainnovaatiopalkinnon voittaminen oli yksi tärkeimmistä urapolkuni valintaan vaikuttaneista asioista. Pioneerityö tulevaisuuden polymeerien kehityksen parissa on todella innostavaa."

Osallistu Borealiksen opiskelijainnovaatiokilpailuun 31.3.2018 mennessä

Lisätietoja Borealiksen opiskelijainnovaatiopalkinnosta, hakuprosessista ja kilpailun aiemmista voittajista on osoitteessa http://www.borealisgroup.com/studentinnovationaward.

LOPPU

Lisätietoja:

Virginia Mesicek
External Communications Manager
puh.: +43 1 22 400 772 (Wien, Itävalta)
sähköposti: virginia.mesicek@borealisgroup.com

Borealiksen vanhempi tutkija Andreas Fuchs opiskelijainnovaatiopalkintonsa kanssa vuonna 2008 ja nyt.

© Borealis

Downloads
Borealiksen opiskelijainnovaatiopalkinto täyttää kymmenen vuotta English, Finnish
Borealiksen vanhempi tutkija Andreas Fuchs opiskelijainnovaatiopalkintonsa kanssa vuonna 2008 ja nyt. © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com