Back to News

Borealiksen uuden kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitoksen rakennushanke etenee Belgiassa

Borealis ilmoittaa siirtyvänsä uutta, kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitosta koskevassa hankkeessa perussuunnitteluvaiheeseen, sillä valmisteluvaiheen kannattavuustutkimukset ovat valmistuneet tämän vuoden kesäkuussa.
Kallo Belgium

© Borealis

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, ilmoittaa siirtyvänsä uutta, kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitosta koskevassa hankkeessa perussuunnitteluvaiheeseen, sillä valmisteluvaiheen kannattavuustutkimukset ovat valmistuneet tämän vuoden kesäkuussa. Laitoksen suunniteltu sijainti on Borealiksen nykyisen tuotantopaikkakunnan yhteydessä Belgian Kallossa.

Lopullinen investointipäätös tehdään vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä perussuunnitteluvaiheen (front-end engineering and design eli FEED-vaiheen) valmistumisen jälkeen. Laitoksen käynnistys tapahtuu aikataulun mukaan vuoden 2022 jälkipuoliskolla. Suunnitellun propaanin dehydrauslaitoksen vuosittainen tavoitetuotantokapasiteetti on 740 kilotonnia, joten siitä on tulossa yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista laitoksista. Kallo on valittu sijoituspaikkakunnaksi erinomaisen logistisen sijainnin sekä propeenin tuotanto- ja käsittelykokemuksen vuoksi. Uudessa laitoksessa hyödynnetään Honeywell UOP:n Oleflex™-teknologiaa, joka on yleisesti käytetty sekä luotettava ja kestävä valinta tarveperusteiseen propeenituotantoon.

"Päätös siirtyä FEED-vaiheeseen on viimeinen askel ennen lopullista investointipäätöstä. Se kuvaa sitoutumistamme hankkeeseen ja uskoamme siihen, että Eurooppaan on tehtävä uusia investointeja. Tällä tavoin voimme entisestään vahvistaa asemaamme johtavana polypropeenin ja propeenin toimittajana", kertoo Borealiksen peruskemikaaleista vastaava johtaja Markku Korvenranta.

Oiltanking Antwerp Gas Terminal on valittu pitkäaikaiseksi logistiikkayhteistyökumppaniksi, jonka on tarkoitus käsitellä propeenia ja propaania sekä rakentaa uusi 135 000 kuutiometrin propaanisäiliö. Tuotettu vety myydään sitten Air Liquidelle pitkäaikaissopimuksen mukaisesti. Molemmat sopimukset toteutetaan vain, jos lopullinen investointipäätös tehdään.

"Hanke on edistynyt merkittävästi kannattavuutta mittaavan vaiheen aikana", kertoo Borealiksen hiilivedyistä ja energiasta vastaava johtaja Thomas Van De Velde. "Useimmat kriittisistä epävarmuustekijöistä on poistettu, joten olemme taas lähempänä FEED-vaiheen onnistunutta toteuttamista ja ensi vuoden lopullista investointipäätöstä."

Borealis jatkaa tiivistä yhteistyötään eri viranomaisten ja sidosryhmien kanssa Flandersissa ja Belgiassa, muun muassa Antwerpenin satamassa, jotta välttämätön tukipaketti saadaan turvattua.

LOPPU

Kallo Belgium

© Borealis

Downloads
Borealiksen uuden kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitoksen rakennushanke etenee Belgiassa English, Finnish
Kallo Belgium © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com