Back to News

Borealis aloitti vuoden 2017 vahvasti 313 miljoonan euron tuloksella

  • Borealis ilmoitti saavuttaneensa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä vahvan tuloksen, 313 miljoonaa euroa, kun vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä tulos oli 255 miljoonaa euroa.
  • Borealis ja NOVA Chemicals solmivat alustavan sopimuksen etaanikrakkeri-/polyeteenihankkeesta Totalin kanssa vastatakseen maailmanlaajuisesti kasvavaan polyeteenin kysyntään.
  • Borealis ja Borouge ilmoittivat uudesta 640 kilovoltin (kV) maailmanennätyksestä ekstrudoituihin suurjännitetasavirta (HVDC)-kaapeleihin perustuvassa teknologiassa.
TunnusluvutQ1 

2017

Q1

2016

Q4

2016

TILIKAUSI

2016

Liikevaihtomilj. euroa2 0301 8711 8037 218
Kokonaisliikevaihto*milj. euroa2 4522 1932 2698 768
Tulosmilj. euroa3132552391 107
Korollisen nettovelan
vähennys / (lisäys)
milj. euroa(619)(125)157445
Gearing%21%22%10%

* Borealiksen liikevaihto lisättynä omistusosuutta vastaavalla määrällä osakkuusyhtiöiden liikevaihdosta

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa ja peruskemikaaleissa. Vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä Borealiksen tulos oli 313 miljoonaa euroa, kun vastaavan neljänneksen tulos vuonna 2016 oli 255 miljoonaa euroa. Vahva tulos johtui polyolefiiniliiketoiminnan katteiden pysymisestä hyvällä tasolla sekä Borougen tuloksen parantumisesta. Peruskemikaaliliiketoiminnan tulos laski vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä lannoitemarkkinoiden haastavamman tilanteen vuoksi.

Nettovelka kasvoi 619 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä suurelta osin Borealiksen osakkeenomistajille maksetun 750 miljoonan euron osingon vuoksi. Nettovelan kasvusta huolimatta Borealiksen taloudellinen asema on edelleen vahva, ja gearing oli tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa 21%.

Kansainvälistymisen seuraava vaihe

Borealis ja NOVA Chemicals Corporation ("NOVA Chemicals") allekirjoittivat alustavan sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Total Petrochemicals and Refining USA, Inc.:n ("Total") kanssa. Yhteisyrityksen on määrä rakentaa uusi 1 000 kilotonnia vuodessa tuottava etaanikrakkeri Texasin Port Arthuriin sekä uusi 625 kilotonnia vuodessa tuottava Borstar®-polyeteenilaitos Texasin Bayportiin. Yhteisyrityksen on myös tarkoitus omistaa ja hoitaa Bayportissa sijaitsevaa Totalin nykyistä polyeteenilaitosta, jonka kokonaiskapasiteetti on 400 kilotonnia vuodessa.

Näillä näkymin yhteisyritys perustetaan loppuvuodesta 2017, jolloin tehdään myös lopullinen investointipäätös Borstar-polyeteenilaitoksesta. Etaanikrakkeri ja Borstar-polyeteenilaitos on tarkoitus käynnistää vuoden 2020 loppupuolella. Yhteisyritys luo merkittäviä synergiaetuja mahdollistamalla arvoketjun vahvan integroinnin sekä Borealiksen Borstar-polyeteeniprosessiteknologian käyttöönoton Amerikan mantereella. Se myös tarjoaa kilpailukykyisen vientimahdollisuuden Pohjois-Amerikan ulkopuolisille markkinoille ja auttaa vastaamaan polyeteenin maailmanlaajuisesti kasvavaan kysyntään.

640 kilovoltin maailmanennätys HVDC-kaapeliteknologiassa

Borealis ja Borouge ilmoittivat uudesta 640 kilovoltin (kV) maailmanennätyksestä ekstrudoituihin suurjännitetasavirta (HVDC) -kaapeleihin perustuvassa teknologiassa. Maailmanlaajuisesti johtavana innovaatioiden kehittäjänä Borealis hyödyntää yli 15 vuoden kokemustaan ekstrudoiduista HVDC-materiaaleista sekä omaa Borlink™-teknologiaansa viedäkseen järjestelmien suorituskyvyn seuraavalle tasolle. Tämän sähkösuorituskyvyn tasoparannuksen ja ennätyksellisen jännitetason taustatekijöitä ovat Borlink-teknologiaan perustuvien räätälöityjen polymeerien ainutlaatuiset ominaisuudet sekä näiden kompaundien hyvä kemiallinen ja fysikaalinen puhtaus.

Näkymät

"Borealis hyötyy polyolefiinitoimialan vahvoista katteista, jotka tukevat polyolefiiniliiketoiminnan tuloskehitystä", toteaa Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett. "Borougen ensimmäisen neljänneksen tulos oli vakaa, mutta siihen vaikuttivat syöttöaineen saatavuusongelmat. Kaiken kaikkiaan erinomainen taloudellinen tuloksemme on antanut meille mahdollisuuden palauttaa tulosta osakkeenomistajillemme 750 miljoonan euron osinkopottina, joka on luultavasti kaikkien aikojen ennätys Itävallan teollisuuden historiassa."

"Borealis odottaa vahvaa tulosta myös toiselta neljännekseltä. Lannoitemarkkinoiden olosuhteet ovat kohentumassa, ja odotamme polyolefiiniliiketoiminnan ja Borougen tekevän jatkossakin vahvaa tulosta. Loppuvuoden aikana suurin haasteemme on ennätyksellisen monen suunnitellun huoltoseisokin toteuttaminen usealla eri toimipaikalla."

LOPPU

Downloads
Borealis aloitti vuoden 2017 vahvasti 313 miljoonan euron tuloksella English, Finnish, Swedish
Press Image
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com