Back to News

Borealis arvioi Helsingin hallinto-oikeuden 19.3.2019 antamia päätöksiä

Helsingin hallinto-oikeus antoi 19.3.2019 päätöksensä verokiistoista, joiden osapuolina olivat Borealis Polymers Oy ja Borealis Technology Oy ja Suomen veroviranomainen. Borealis tutkii tällä hetkellä Helsingin hallinto-oikeuden päätöksiä ja arvioi, tekeekö se valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Borealis Polymers Oy ja Borealis Technology Oy ovat Borealis AG:n tytäryhtiöitä. Borealis AG:n pääkonttori on Itävallassa, Wienissä. Käsiteltävät tapaukset liittyvät vuosiin 2008, 2009 ja 2010 pohjautuviin kiistoihin. Kiistojen pääkohta liittyy verotettavien liiketoimien luokitteluun. Borealis oli laatinut ja toteuttanut lisenssisopimuksia samalla tavoin kuin muidenkin tytäryhtiöidensä kanssa muissa Euroopan maissaan, mutta Suomen veroviranomaisen mukaan sopimukset luokiteltiin liiketoimintakaupoiksi1.

Molemmat tapaukset ovat myös Suomen ja Itävallan välisessä keskinäisessä sopimusmenettelyssä (MAP) kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi. Käsiteltävät tapaukset liittyvät siirtohinnoitteluun eli kysymykseen tuleeko verot maksaa Itävallassa vai Suomessa.

Borealis on vastuullinen yhtiö ja toimii aina voimassa olevien lakien ja periaatteiden mukaisesti kaikissa maissa. Yhtiö maksaa asianmukaiset yhteisöveronsa, mutta sen on vältyttävä saman tulon kaksinkertaiselta tai useampikertaiselta verotukselta. Selkeät ja yhdenmukaiset verotuskäytännöt Euroopan unionissa ovat tarpeen kansainvälisten yhtiöiden kilpailukyvyn turvaamiseksi ja kasvun varmistamiseksi tulevaisuudessa. Ennakkoratkaisumahdollisuudet ja kiistojen sovittelumekanismit eivät vielä vastaa tähän epävarmuuteen riittävän tehokkaasti.

Borealis on sitoutunut toimintaansa Suomessa ja osallistuu merkittävästi suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Borealis työllistää Porvoon laitoksissaan noin 900 ihmistä ja on Suomessa tärkeä yhteisöveron maksaja.

1 Lisätietoja verotuskiistojen taustasta on Borealiksen vuoden 2018 vuosikertomuksen (Englanniksi) sivulla 157.

LOPPU

Lisätietoja antaa: 
Virginia Mesicek
External Communications Manager
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com