Products
Downloads
Locations / Sites
Contacts
Download list
Back to News

Borealis benoemt Rainer Höfling tot CEO van zijn aparte afdeling Fertilizer & Melamine

Photo: Rainer Höfling

© Borealis

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, maakt vandaag bekend dat Rainer Höfling benoemd werd tot CEO van zijn internationale afdeling Fertilizer & Melamine, met ingang op 1 oktober 2018. Deze afdeling zal alle bedrijfsfuncties omvatten en ongeveer 2000 medewerkers tellen. Het specifieke managementteam onder leiding van Rainer Höfling zal voor meer flexibiliteit en klantgerichtheid zorgen.

Borealis heeft productievestigingen voor meststoffen in Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en België en voor melamine in Oostenrijk en Duitsland. Zijn unieke magazijn- en distributienetwerk over heel Europa maakt van de afdeling een van de top 3-meststoffenproducenten en -verdelers in Europa.

“Rainer Höfling is een dynamische, zeer ervaren en bekwame leider. We zijn blij dat hij de afdeling Fertilizer & Melamine zal leiden,” aldus Alfred Stern, Chief Executive van Borealis.

“Ik kan niet wachten om deze uitdaging aan te gaan en meer opportuniteiten te benutten op het vlak van meststoffen en melamine,” aldus Rainer Höfling, CEO van de nieuwe afdeling Fertilizer & Melamine. “Ik kijk er vooral naar uit om waarde te blijven creëren voor onze klanten en hun ervaring met ons verder te verbeteren.”

Rainer Höfling kwam in 2007 bij Borealis werken als Director van de Business Unit Melamine. Sindsdien bekleedde hij de functies Vice President Polyolefins (PO) Moulding, Vice President PO Advanced Packaging & Fibres en Senior Vice President PO Sales. Voor hij bij Borealis kwam werken, bekleedde Rainer Höfling diverse topkaderfuncties bij Teufelberger GmbH, PCD Polymere en Neste Chemicals Germany. In april 2018 werd hij benoemd tot Executive Vice President Polyolefins en Innovation & Technology ad interim.

Rainer behaalde een masterdiploma kunststoffentechniek aan de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Würzburg, Duitsland, en een MBA aan de Universiteit van Toronto, Canada. Hij heeft de Duitse nationaliteit, is gehuwd en vader van twee.

EINDE

Voor meer informatie kunt u terecht bij:


Patrick Laureys
Senior External Communications Manager
tel.: +43 1 22 400 726 (Wenen, Oostenrijk)
e-mail: patrick.laureys@borealisgroup.com

Photo: Rainer Höfling

© Borealis

Downloads
Borealis benoemt Rainer Höfling tot CEO van zijn aparte afdeling Fertilizer & Melamine English, Dutch
Photo: Rainer Höfling © Borealis
Media Contact
Patrick Laureys
Senior External Communications Manager

Latest News

Media Release – 19/02/2018

Vereinigte Staaten: Total, Borealis und NOVA Chemicals unterzeichnen endgültige Vereinbarungen zur Gründung eines Joint Ventures im Petrochemiebereich

Read more

Media Release – 19/02/2018

États-Unis : Total, Borealis et NOVA Chemicals signent les accords définitifs de création d’une joint-venture dans la pétrochimie

Read more

Media Release – 12/02/2018

Borealis poursuit sa bonne performance financière avec un bénéfice net de 1 095 millions d’euros en 2017

Read more

Media Release – 12/02/2018

Borealis uppvisar ett fortsatt starkt finansiellt resultat, med en nettovinst på 1 095 miljoner euro för 2017

Read more

Media Release – 12/02/2018

Borealis jatkoi vuonna 2017 vahvaa taloudellista suoritusta tekemällä 1 095 miljoonan euron tuloksen

Read more

Media Release – 12/02/2018

Borealis setzt 2017 starke Finanzperformance mit EUR 1.095 Millionen Nettogewinn fort

Read more

News – 25/01/2018

Sommarvikariat 2018

Read more

News – 21/12/2017

Nösnäsgymnasiet blir Branschskola inom Processteknik

Read more

Media Release – 18/12/2017

Borealis in Linz spendet EUR 6.000 an das Teddyhaus Linz

Read more