September 26, 2018

Borealis benoemt Rainer Höfling tot CEO van zijn aparte afdeling Fertilizer & Melamine

Borealis maakt vandaag bekend dat Rainer Höfling benoemd werd tot CEO van zijn internationale afdeling Fertilizer & Melamine, met ingang op 1 oktober 2018.

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, maakt vandaag bekend dat Rainer Höfling benoemd werd tot CEO van zijn internationale afdeling Fertilizer & Melamine, met ingang op 1 oktober 2018. Deze afdeling zal alle bedrijfsfuncties omvatten en ongeveer 2000 medewerkers tellen. Het specifieke managementteam onder leiding van Rainer Höfling zal voor meer flexibiliteit en klantgerichtheid zorgen.

Borealis heeft productievestigingen voor meststoffen in Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en België en voor melamine in Oostenrijk en Duitsland. Zijn unieke magazijn- en distributienetwerk over heel Europa maakt van de afdeling een van de top 3-meststoffenproducenten en -verdelers in Europa.

“Rainer Höfling is een dynamische, zeer ervaren en bekwame leider. We zijn blij dat hij de afdeling Fertilizer & Melamine zal leiden,” aldus Alfred Stern, Chief Executive van Borealis.

“Ik kan niet wachten om deze uitdaging aan te gaan en meer opportuniteiten te benutten op het vlak van meststoffen en melamine,” aldus Rainer Höfling, CEO van de nieuwe afdeling Fertilizer & Melamine. “Ik kijk er vooral naar uit om waarde te blijven creëren voor onze klanten en hun ervaring met ons verder te verbeteren.”

Rainer Höfling kwam in 2007 bij Borealis werken als Director van de Business Unit Melamine. Sindsdien bekleedde hij de functies Vice President Polyolefins (PO) Moulding, Vice President PO Advanced Packaging & Fibres en Senior Vice President PO Sales. Voor hij bij Borealis kwam werken, bekleedde Rainer Höfling diverse topkaderfuncties bij Teufelberger GmbH, PCD Polymere en Neste Chemicals Germany. In april 2018 werd hij benoemd tot Executive Vice President Polyolefins en Innovation & Technology ad interim.

Rainer behaalde een masterdiploma kunststoffentechniek aan de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Würzburg, Duitsland, en een MBA aan de Universiteit van Toronto, Canada. Hij heeft de Duitse nationaliteit, is gehuwd en vader van twee.

EINDE

Downloads

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel ongeveer 6.600 mensen tewerk in ruim 120 landen. In 2017 boekte Borealis een omzet van 7,5 miljard euro en een nettowinst van 1.095 miljoen euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie-en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), levert Borealis producten en diensten aan klanten over heel de wereld. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local