Back to News

Borealis Bornewables™, nyt käytössä erityistä puhtautta vaativien elintarvikkeiden pakastepakkauksissa

Froneri Finland on ottanut käyttöön Borealiksen Bornewables™-polypropeenista valmistetut pakkaukset suositulle Aino-jäätelömerkille.

Froneri Finland Oy

  • Arvoketjuyhteistyö PACCORin ja Fronerin kanssa mahdollistaa ensimmäisen serfioidusta uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetusta polypropeenista tehdyn jäätelöpakkauksen tuomisen markkinoille
  • Innovatiivinen polypropeenista valmistettu monomateriaalipakkaus on täysin kierrätettävissä
  • Yhteistyö ilmentää Borealiksen EverMinds™ tavoitetta nopeuttaa siirtymistä kestävään muovien kiertotalouteen

Borealis, mailmanlaajuinen edelläkävijä kehittyneissä ja kestävissä kemikaali- ja materiaaliratkaisuissa, on ilmoittanut yhteistyöstä jäätelöyhtiö Fronerin (Suomi) ja pakkausasiantuntija PACCORin (Saksa) kanssa tukeakseen suositun Aino-jäätelömerkin kestävää kehitystä. Yhteistyön tuloksena uudet Aino-pakkausrasiat ja ‑kannet on valmistettu Borealiksen Bornewables™-polypropeenista (PP), jossa on käytetty International Sustainability & Carbon Certification Plusin (ISCC Plus) sertifioimaa uusiutuvaa syöttöainetta massataselaskentaan perustuen.

Yhteistyö Borealiksen, Fronerin ja PACCORin välillä on hieno esimerkki innovatiivisten ja vastuullisten pakkaussovellusten käyttöönotosta, jolla muoviteollisuuden muutosta voidaan nopeuttaa kohti kestävämpää kiertotaloutta. Tässä yhteistyössä konkretisoituvat myös Borealiksen kuluttajatuotteet – yksikön visio arkielämää helpottavaista pakkausratkaisuista (Making everyday life easier) sekä Borealiksen EverMinds™ alustan tavoitteet koko tuotantoarvoketjun kattavista kumppanuuksista.

Viitoittamassa tietä kohti hiilineutraaliutta

”Vain vuodessa konseptista markkinoille toteutettu uusi Aino-jäätelöpakkaus on mahtava esimerkki yhteistyön voimasta, kun yhdessä edistetään muoviteollisuuden siirtymistä hiilineutraaliuteen”, sanoo Peter Voortmans, Borealiksen kuluttajatuotteet –yksikön kaupallinen johtaja. ”Olemme hyvin ylpeitä panoksestamme tämän yhteisen projektin onnistumisessa, joka on jälleen vahvistanut Bornewables-polymeeriemme täydellisen sopivuuden laadukkaisiin ja korkean suorituskyvyn pakkausratkaisuihin.”

Borealiksen Bornewables-polypropeenin syöttöaine on jalostettu toisen sukupolven biomassasta, jäte- ja tähdevirroista, jotka eivät kilpaile ihmisen ravintoketjun kanssa. Uusiutuvan raaka-aineen määrä koko arvoketjussa varmistetaan ISCC PLUSin sertifioidulla massataselaskennalla, mikä helpottaa materiaalin jäljitettävyyttä raaka-aineen tuotannosta lopulliseen pakkaustuotteeseen asti.
Tuotteiden valmistajat voivat liittää tuotemerkkinsä pakkauksiin tietoa uusiutuvasta raaka-aineesta, auttaen siten kuluttajia tekemään vastuullisia ostopäätöksiä. Froneri on ensimmäinen jäätelöyhtiö, joka on saanut arvostetun ISCC PLUS -sertifioinnin erittäin vaativalla markkinasegmentillä. Froneri aikoo laajentaa Bornewables-polymeerien käyttöä muihin merkkeihin Euroopassa.

Suomen luonnon inspiroima

Aino-jäätelö on aina yhdistetty laatuun, luotettavuuteen ja ympäristön huomioonottaviin, Suomessa valmistettuihin tuotteisiin. Luonnon kanssa sopusoinnussa eläminen on lujasti juurtunut suomalaisten DNA:han. Näiden arvojen synergia on ollut vahva inspiraation lähde uusiutuvien pakkausten kehittämiselle.

”Kestävä kehitys on meille tärkeää. Se on paikallisen tehtaamme ja tuotantomme keskiössä”, Charlotta Lindberg, Fronerin Senior Brand Manager lisää. ”Turengin jäätelötehtaallamme teemme jatkuvan parantamisen mukaisesti sekä pieniä että isoja käytännön tekoja tullaksemme entistä vastuullisemmiksi, esimerkiksi siirtymällä uusiutuvaan energiaan, kuten tuulienergiaan, biokaasuun ja hiilineutraaliin lämmitykseen. Pakkauksemme ovat aina kun mahdollista Forest Stewardship Councilin (FSC) sertifioimia, ja tuotteissamme käytetty kaakao on Rainforest Alliance ‑sertifioitua. Nämä ovat muutamia kestävän kehityksen hyväksi tekemiämme asioita.”

Täysin toimiva monomateriaali

PACCOR valmistaa uudet Aino-jäätelöpakkausrasiat ja ‑kannet Bornewables-polypropeenista monomateriaaliratkaisuna ruiskuvalutekniikalla, jossa rasiaan ruiskuvalettaessa samanaikaisesti liitetään muotissa polypropeenietiketti (in-mould labelling) ja näin pakkaus on täysin kierrätettävän. Uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetulla polypropeenilla on samat ominaisuudet, joten sen käyttöönotto ei vaadi muutoksia kumppanien valmistus- ja pakkausketjuilta mutta se auttaa heitä pienentämään hiilijalanjälkeään.

”Käyttämällä uusiutuvia raaka-aineita olemme pystyneet vähentämään CO₂-päästöjämme huomattavasti muuttamatta valmistusprosessia, mikä on merkittävä saavutus ja jälleen yksi tärkeä askel kohti öljyriippuvuuden vähentämistä konsernissamme”, Andrzej Olszewski, PACCOR Bydgoszczin tehtaan johtaja kertoo. ”Lisäksi ISCC PLUSin standardin noudattaminen varmistaa tuotantomme täyden läpinäkyvyyden, mikä edesauttaa täyttämään jäätelöpakkaustuotteillemme asetetut korkeat laatuvaatimukset.”

Bornewables täyttää kaikki loppukäyttäjien kestäville ja suojaaville, pakastamiseen soveltuville elintarvikepakkauksille asettamat käyttövaatimukset ja vastaa samalla kuluttajien lisääntyneeseen vaatimukseen minimoida ilmastovaikutus ja lopettaa fossiilisten luonnonvarojen käyttäminen pakkaustuotteissa.

K 2022 järjestetään 19.–26. lokakuuta 2022 Düsseldorfissa, Saksassa.
Kutsumme sinut innovoimaan, tekemään yhteistyötä ja nopeuttamaan kehitystä yhdessä kanssamme Innovate Collaborate Accelerate ‑periaatteen mukaisesti. Vieraile hallissa 6 Borealiksen ja Borougen ständillä A43, jossa uudet jäätelöpakkausratkaisumme ovat esillä.

Froneri Finland on ottanut käyttöön Borealiksen Bornewables™-polypropeenista valmistetut pakkaukset suositulle Aino-jäätelömerkille.

Froneri Finland Oy

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Latest News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

News – 01/09/2022

Borealis PEC-Rhin SAS : Egalité Professionnelle

Read more

News – 18/08/2022

Après la résiliation de tous les contrats avec Irem, Borealis procède à un nouvel appel d'offres pour la majorité des contrats de construction de PDH à Kallo, Belgique

Read more

Media Release – 04/02/2021

Borealis enregistre un solide résultat financier pour 2020 malgré un environnement de marché volatil

Read more

Media Release – 25/11/2020

Fin de la dispersion d’un panache de fumée orangé qui s’est produit sur notre site Borealis de Grandpuits

Read more

Media Release – 04/11/2020

Malgré un environnement de marché difficile, mais en amélioration, Borealis enregistre de solides résultats financiers pour le troisième trimestre

Read more

Media Release – 06/08/2020

Malgré la crise du COVID-19 et des prix du pétrole à la baisse, Borealis enregistre des résultats financiers positifs pour le deuxième trimestre

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly - point de situation de 13h00

Read more