Back to News

Borealis DIGITAL Science Week 20-24 juli

För alla som går i 8:an eller 9:an - Borealis DIGITAL Science Week - labba digitalt i sommar
Borealis Digital Science Week

Varje år går Borealis Science Week av stapeln, en kul sommaraktivitet för ungdomar med intresse för naturvetenskap, i klass 8 och 9. På grund av Coronapandemin riskerade vi att behöva ställa in, då vi ska undvika att träffas fysiskt, många från olika platser. Men vi ville inte ställa in – så därför bestämde vi oss för att ställa om, och göra Borealis Science Week digitalt i år. Att mötas, ha kul, lära känna varandra och lära sig saker funkar ju på nätet också!

Så, till alla er som går i 8:an eller 9:an – anmäl dig till Borealis DIGITAL Science Week!

Vi kommer att mötas i virtuella labbsalar, handledarna kommer finnas i chattrum där ni kan jobba i små och större grupper, ni kommer möta nya kompisar och lära känna varandra – precis som förut. Fast det blir digitalt. Vi tror att vi kommer lära känna varandra lika bra ändå och att vi kommer kunna lösa lika många gåtor och problem även utan att ses fysiskt i sommar.

Anmälningslänken till Borealis DIGITAL Science Week kommer att vara öppen till 3 maj!

Var du bor spelar ingen roll, det enda du behöver är ett ställe att vara på med tillgång till dator och internet. Så, tveka inte – häng på!

VAD : Fem dagar med andra forskningsintresserade ungdomar i din egen ålder (åk 8 och 9). Två universitetsstuderande unga forskare kommer att handleda er igenom veckan. Vi kommer använda oss av digitala lösningar som ni alla kan använda och få tillgång till via dator eller mobil. Det blir en uppstartsdag där vi lär känna varandra, tre dagar med labbar och problemlösning tillsammans på vår digitala mötesplats, och en avslutande dag med genomgång av veckan och andra roliga aktiviteter.

NÄR : Vecka 30, måndag till fredag, 20-24 juli

HUR : Digitalt, via din egen dator/uppkoppling

VAR : Online

VILL DU VETA MER Gå in på ungaforskare.se/borealis

Borealis Digital Science Week

Downloads
Borealis Digital Science Week
Media Contact
Iva Rauswall-Frisk
Regional Communications Specialist