Back to News

Borealis eist opheldering na berichten over mensenhandel op bouwwerf Kallo

Borealis heeft de tussenkomst van de Belgische autoriteiten bij IREM-Ponticelli vernomen. IREM-Ponticelli is de aannemer die toezicht houdt op de bouw van de nieuwe propanedehydrogenatie (PDH)-installatie in Kallo. Borealis eist van alle aannemers en zakenpartners van Borealis dat zij alle wettelijke voorschriften, met inbegrip van de arbeidswetgeving, volledig naleven. Borealis beschouwt de respectvolle behandeling van alle mensen die met en voor de onderneming werken als haar absolute prioriteit, en eist van IREM-Ponticelli volledige transparantie.

Voor alle duidelijkheid, de huidige zaak heeft geen betrekking op de werknemers van Borealis, maar op de werknemers van de tijdelijke joint venture van Irem S.p.a. en Ponticelli S.A.S., hierna IREM-Ponticelli. Deze joint venture is, zoals elke andere aannemer of zakenpartner van Borealis, contractueel verplicht om zich op een ethische en conforme manier te gedragen, zoals duidelijk uiteengezet in de Borealis Code of Business Conduct.

Borealis is verbaasd en verontwaardigd te vernemen over de beschuldigingen van mensenhandel die momenteel in de media circuleren.

We hebben een task force opgericht om de zaak te onderzoeken. Wij eisen volledige transparantie en openheid van zaken door IREM-Ponticelli. In afwachting zal Borealis verdere acties van haar kant evalueren en belooft zij haar volledige medewerking aan de autoriteiten.

Borealis kan niet namens de contractor spreken, en kan daarom op dit moment geen verdere details verstrekken.

END

Mediacontacten:

Anne Cornelissen
Expert Communications
tel.: +32 475 56 02 31
of + 32 11 45 90 66
e-mail: anne.cornelissen@borealisgroup.com

Downloads
20220726 Press Release Borealis IREM _NL English, Dutch, German
Media Contact
Anne Cornelissen
Communications Specialist