September 26, 2022

Borealis en YILDIRIM hebben een bindende overeenkomst getekend over de verwerving van de aandelen van Borealis in Rosier door Yildirim

Borealis AG en YILFERT Holding van de YILDIRIM Group hebben een bindende overeenkomst getekend voor de overdracht van de aandelen van Borealis in Rosier SA.

Borealis AG en YILFERT Holding van de YILDIRIM Group hebben een bindende overeenkomst getekend voor de overdracht van de aandelen van Borealis in Rosier SA. Het bod waardeert de vennootschap (ondernemingswaarde) op 35 miljoen euro, wat resulteert in een waardering van ongeveer 11,65 euro per aandeel. Borealis bezit momenteel 98,09% van de aandelen van Rosier SA en heeft aangekondigd een uitkoopbod te willen uitbrengen op de resterende aandelen van Rosier tegen een prijs van EUR 20 per aandeel, overeenkomstig het Belgische Koninklijk Besluit op de Openbare Uitkoopbiedingen. De closing van de transactie is afhankelijk van bepaalde reglementaire goedkeuringen en de voltooiing van het uitkoopbod door Borealis.

YILDIRIM Group is een van de snelst groeiende Nederlands-Turkse industriële conglomeraten met hoofdkantoor in Istanbul, Turkije. Op dit moment is YILDIRIM actief in 9 verschillende sectoren, met een aanwezigheid in 54 landen op 5 continenten en met meer dan 20.000 werknemers. De belangrijkste bedrijfssectoren van YILDIRIM zijn havenbeheer, metalen & mijnbouw, meststoffen & chemicaliën, scheepvaart & logistiek, energie & elektriciteit, energiegrondstoffen. De groep bezit ook 24% aandelen van CMA CGM Group, 's werelds derde grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf. YILDIRIM Group is volledig in handen van de broers Ali Riza YILDIRIM en Robert Yuksel YILDIRIM. De Groep heeft in de afgelopen 20 jaar duurzame organische en anorganische groei gerealiseerd door middel van talrijke fusies en overnames en heeft zich gericht op investeringen en privatiseringen over de hele wereld.

Borealis zal zich blijven concentreren op zijn kernactiviteiten, namelijk het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen en basischemicaliën, en op de transformatie naar een circulaire economie.

EINDE

Media contacten:

BorealisYildirim Group
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: media@borealisgroup.com
Kemal Ekin Aysel
Director, Government Affairs & Corporate Relations
tel.: +90 (212) 290 30 80 (Istanbul, Turkey)
e-mail: kemal.aysel@yildirimgroup.com


Downloads

Over Borealis:
Borealis is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinoplossingen en een Europese marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van kunststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en onze decennialange ervaring om waardetoevoegende, innovatieve en circulaire materiaaloplossingen te bieden voor belangrijke industrieën. Bij het heruitvinden voor een duurzamer leven bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, onze mensen en uitmuntendheid terwijl we de transformatie naar een circulaire economie versnellen en onze geografische voetafdruk uitbreiden.

Met hoofdzetel in Wenen, Oostenrijk, stelt Borealis 6.900 medewerkers tewerk en is het actief in meer dan 120 landen. In 2021 genereerde Borealis een totale omzet en andere inkomsten van EUR 10,153 miljoen en een nettowinst van EUR 1.,96 miljoen. OMV, de in Oostenrijk gevestigde internationale olie- en gasmaatschappij, bezit 75% van Borealis, terwijl de resterende 25% in handen is van een holding van het in Abu-Dhabi gevestigde Mubadala. Wij leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met de Abu Dhabi National Oil Company, of ADNOC, gevestigd in de VAE); en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS). www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Over Yildirim Group:
YILDIRIM is een wereldwijde industriële groep die actief is in 9 sectoren: metalen & mijnbouw, havenbeheer, meststoffen & chemicaliën, energie & elektriciteit, scheepvaart & logistiek, energiegrondstoffen, internationale handel, bouw & vastgoed en financiële diensten. De fundamenten van YILDIRIM Group gaan terug tot 1963, en de groep heeft sinds zijn oprichting zijn focus voortdurend verbreed via nieuwe dochterondernemingen. Door ondernemerschap en constante innovatie heeft het zich ontwikkeld tot een industrieel gediversifieerde groep bedrijven. YILDIRIM is een familiebedrijf dat voor 100% in handen is van de familie YILDIRIM. De broers Ali Riza YILDIRIM en Robert Yuksel YILDIRIM zijn de tweede generatie van de familie en zij leiden de activiteiten van het bedrijf sinds 1995. Het bedrijf voltooide zijn eerste internationale overname in Zweden in 2008. Na de doorbraak is YILDIRIM Group uitgegroeid tot een wereldmacht met activiteiten in 54 landen op 5 continenten, waar meer dan 20.000 mensen werken. In 2015 richtte de familie YILDIRIM de Garip & Zeycan Yildirim Foundation op, die zich inzet voor sociale verantwoordelijkheid door middel van projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en cultuur. www.yildirimgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local