Back to News

Borealis en YILDIRIM hebben een bindende overeenkomst getekend over de verwerving van de aandelen van Borealis in Rosier door Yildirim

Borealis AG en YILFERT Holding van de YILDIRIM Group hebben een bindende overeenkomst getekend voor de overdracht van de aandelen van Borealis in Rosier SA. Het bod waardeert de vennootschap (ondernemingswaarde) op 35 miljoen euro, wat resulteert in een waardering van ongeveer 11,65 euro per aandeel. Borealis bezit momenteel 98,09% van de aandelen van Rosier SA en heeft aangekondigd een uitkoopbod te willen uitbrengen op de resterende aandelen van Rosier tegen een prijs van EUR 20 per aandeel, overeenkomstig het Belgische Koninklijk Besluit op de Openbare Uitkoopbiedingen. De closing van de transactie is afhankelijk van bepaalde reglementaire goedkeuringen en de voltooiing van het uitkoopbod door Borealis.

YILDIRIM Group is een van de snelst groeiende Nederlands-Turkse industriële conglomeraten met hoofdkantoor in Istanbul, Turkije. Op dit moment is YILDIRIM actief in 9 verschillende sectoren, met een aanwezigheid in 54 landen op 5 continenten en met meer dan 20.000 werknemers. De belangrijkste bedrijfssectoren van YILDIRIM zijn havenbeheer, metalen & mijnbouw, meststoffen & chemicaliën, scheepvaart & logistiek, energie & elektriciteit, energiegrondstoffen. De groep bezit ook 24% aandelen van CMA CGM Group, 's werelds derde grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf. YILDIRIM Group is volledig in handen van de broers Ali Riza YILDIRIM en Robert Yuksel YILDIRIM. De Groep heeft in de afgelopen 20 jaar duurzame organische en anorganische groei gerealiseerd door middel van talrijke fusies en overnames en heeft zich gericht op investeringen en privatiseringen over de hele wereld.

Borealis zal zich blijven concentreren op zijn kernactiviteiten, namelijk het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen en basischemicaliën, en op de transformatie naar een circulaire economie.

EINDE

Media contacten:

BorealisYildirim Group
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: media@borealisgroup.com
Kemal Ekin Aysel
Director, Government Affairs & Corporate Relations
tel.: +90 (212) 290 30 80 (Istanbul, Turkey)
e-mail: kemal.aysel@yildirimgroup.com


Downloads
2022 09 26 Yildirim group acquires Rosier NL English, Dutch, French, German
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com