January 02, 2023

Borealis en YILDIRIM kondigen de voltooiing aan van de verkoop van de deelneming van Borealis in Rosier SA aan YILFERT Holding van de YILDIRIM Groep

Op 26 September 2022, hebben Borealis AG en YILFERT Holding van de YILDIRIM Groep aangekondigd dat ze een bindende overeenkomst hadden getekend over de verwerving van de aandelen van Borealis in Rosier SA.

Op 26 September 2022, hebben Borealis AG en YILFERT Holding van de YILDIRIM Groep aangekondigd dat ze een bindende overeenkomst hadden getekend over de verwerving van de aandelen van Borealis in Rosier SA. Op 2 januari 2023 werd die verkoop van de aandelen van Borealis in Rosier SA aan Yilfert Holding voltooid. Na de voltooiing van de verkoop heeft Borealis geen aandelen meer in Rosier SA. Overeenkomstig het persbericht van 8 november 2022 zal Yilfert Holding, die na de voltooiing van de verkoop 98,09% van de aandelen van Rosier SA bezit, een verplicht overnamebod uitbrengen, gevolgd door een uitkoopbod, op de resterende aandelen van Rosier tegen een prijs van EUR 20 per aandeel, overeenkomstig artikel 50 van het Koninklijk Besluit op de Openbare Overnamebiedingen.

Downloads

Over Borealis
Borealis is een van 's werelds grootste aanbieders van geavanceerde en duurzame polyolefinoplossingen en een Europese koploper op het gebied van recycling van polyolefinen. In Europa zijn wij marktleider in basischemicaliën en meststoffen. Wij benutten onze polymeerkennis en tientallen jaren ervaring om waardetoevoegende, innovatieve en circulaire materiaaloplossingen te bieden voor belangrijke industrieën zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.
Bij het opnieuw uitvinden van essentiële producten voor een duurzaam leven bouwen wij voort op onze inzet voor veiligheid, onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. Wij versnellen de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen en breiden onze geografische aanwezigheid uit om onze klanten wereldwijd beter van dienst te kunnen zijn.

Met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, hebben wij 6.900 werknemers in dienst en zijn wij actief in meer dan 120 landen. In 2021 behaalden wij een totale omzet van EUR 12,3 miljard en een nettowinst van EUR 1.396 miljoen. OMV, de in Oostenrijk gevestigde internationale olie- en gasmaatschappij, bezit 75% van onze aandelen, terwijl de resterende 25% in handen is van Abu Dhabi National Oil Company, of ADNOC, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Wij leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met ADNOC, gevestigd in de VAE); en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

About Yildirim Group

YILDIRIM is een wereldwijde industriële groep die actief is in 9 sectoren: metalen & mijnbouw, havenbeheer, meststoffen & chemicaliën, energie & elektriciteit, scheepvaart & logistiek, energiegrondstoffen, internationale handel, bouw & vastgoed en financiële diensten. De fundamenten van YILDIRIM Group gaan terug tot 1963, en de groep heeft sinds zijn oprichting zijn focus voortdurend verbreed via nieuwe dochterondernemingen. Door ondernemerschap en constante innovatie heeft het zich ontwikkeld tot een industrieel gediversifieerde groep bedrijven. YILDIRIM is een familiebedrijf dat voor 100% in handen is van de familie YILDIRIM. De broers Ali Riza YILDIRIM en Robert Yuksel YILDIRIM zijn de tweede generatie van de familie en zij leiden de activiteiten van het bedrijf sinds 1995. Het bedrijf voltooide zijn eerste internationale overname in Zweden in 2008. Na de doorbraak is YILDIRIM Group uitgegroeid tot een wereldmacht met activiteiten in 55 landen op 5 continenten, waar meer dan 20.000 mensen werken. In 2015 richtte de familie YILDIRIM de Garip & Zeycan Yildirim Foundation op, die zich inzet voor sociale verantwoordelijkheid door middel van projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en cultuur. www.yildirimgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com