November 08, 2022

Borealis en YILDIRIM kondigen een bindende overeenkomst aan voor YILFERT om een verplicht overnamebod uit te brengen, gevolgd door een uitkoopbod op Rosier SA

Op 26 september 2022 kondigden Borealis AG en YILFERT Holding, onderdeel van de YILDIRIM-groep, aan dat zij een bindende overeenkomst hadden ondertekend betreffende de overname van de aandelen van Borealis in Rosier SA.

Op 26 september 2022 kondigden Borealis AG en YILFERT Holding, onderdeel van de YILDIRIM-groep, aan dat zij een bindende overeenkomst hadden ondertekend betreffende de overname van de aandelen van Borealis in Rosier SA. De closing van de overname van de aandelen van Borealis in Rosier SA is afhankelijk van bepaalde reglementaire goedkeuringen en de voltooiing door Borealis van een uitkoopbod. Borealis bezit momenteel 98,09% van de aandelen van Rosier SA en heeft eerder aangekondigd een openbaar uitkoopbod te willen uitbrengen op de resterende aandelen van Rosier.

Borealis en Yildirim zijn echter gisteren overeengekomen dat de transactie zal worden afgesloten zodra de reglementaire goedkeuringen zijn ontvangen en dat Yildirim zo snel mogelijk na deze afsluiting een verplicht overnamebod zal uitbrengen, gevolgd door een uitkoopbod op de resterende Rosier-aandelen, tegen een prijs van 20 EUR per aandeel, overeenkomstig artikel 53 van het Belgische Koninklijk Besluit op de openbare overnamebiedingen. Borealis zal daarom geen openbaar uitkoopbod uitbrengen.

* overeenkomstig artikel 8 van het Belgishe Koninklijk Besluit op de openbare overnamebiedingen

EINDE

Perscontacten:

Borealis

Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications,
Brand & Reputation
Yildirim Group

Kemal Ekin Aysel
Director, Government Affairs & Corporate Relations
T +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com
T +90 (212) 290 30 80 (Istanbul, Turkey)
kemal.aysel@yildirimgroup.com


Downloads

Over Borealis:
Borealis is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinoplossingen en een Europese marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van kunststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en onze decennialange ervaring om waardetoevoegende, innovatieve en circulaire materiaaloplossingen te bieden voor belangrijke industrieën. Bij het heruitvinden voor een duurzamer leven bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, onze mensen en uitmuntendheid terwijl we de transformatie naar een circulaire economie versnellen en onze geografische voetafdruk uitbreiden.

Met hoofdzetel in Wenen, Oostenrijk, stelt Borealis 6.900 medewerkers tewerk en is het actief in meer dan 120 landen. In 2021 genereerde Borealis een totale omzet en andere inkomsten van EUR 10,153 miljoen en een nettowinst van EUR 1.,96 miljoen. OMV, de in Oostenrijk gevestigde internationale olie- en gasmaatschappij, bezit 75% van Borealis, terwijl de resterende 25% in handen is van een holding van het in Abu-Dhabi gevestigde Mubadala. Wij leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met de Abu Dhabi National Oil Company, of ADNOC, gevestigd in de VAE); en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS). www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Over Yildirim Group:

YILDIRIM is een wereldwijde industriële groep die actief is in 9 sectoren: metalen & mijnbouw, havenbeheer, meststoffen & chemicaliën, energie & elektriciteit, scheepvaart & logistiek, energiegrondstoffen, internationale handel, bouw & vastgoed en financiële diensten. De fundamenten van YILDIRIM Group gaan terug tot 1963, en de groep heeft sinds zijn oprichting zijn focus voortdurend verbreed via nieuwe dochterondernemingen. Door ondernemerschap en constante innovatie heeft het zich ontwikkeld tot een industrieel gediversifieerde groep bedrijven. YILDIRIM is een familiebedrijf dat voor 100% in handen is van de familie YILDIRIM. De broers Ali Riza YILDIRIM en Robert Yuksel YILDIRIM zijn de tweede generatie van de familie en zij leiden de activiteiten van het bedrijf sinds 1995. Het bedrijf voltooide zijn eerste internationale overname in Zweden in 2008. Na de doorbraak is YILDIRIM Group uitgegroeid tot een wereldmacht met activiteiten in 54 landen op 5 continenten, waar meer dan 20.000 mensen werken. In 2015 richtte de familie YILDIRIM de Garip & Zeycan Yildirim Foundation op, die zich inzet voor sociale verantwoordelijkheid door middel van projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en cultuur. www.yildirimgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com