Back to News

Borealis en YILDIRIM kondigen een bindende overeenkomst aan voor YILFERT om een verplicht overnamebod uit te brengen, gevolgd door een uitkoopbod op Rosier SA

Op 26 september 2022 kondigden Borealis AG en YILFERT Holding, onderdeel van de YILDIRIM-groep, aan dat zij een bindende overeenkomst hadden ondertekend betreffende de overname van de aandelen van Borealis in Rosier SA. De closing van de overname van de aandelen van Borealis in Rosier SA is afhankelijk van bepaalde reglementaire goedkeuringen en de voltooiing door Borealis van een uitkoopbod. Borealis bezit momenteel 98,09% van de aandelen van Rosier SA en heeft eerder aangekondigd een openbaar uitkoopbod te willen uitbrengen op de resterende aandelen van Rosier.

Borealis en Yildirim zijn echter gisteren overeengekomen dat de transactie zal worden afgesloten zodra de reglementaire goedkeuringen zijn ontvangen en dat Yildirim zo snel mogelijk na deze afsluiting een verplicht overnamebod zal uitbrengen, gevolgd door een uitkoopbod op de resterende Rosier-aandelen, tegen een prijs van 20 EUR per aandeel, overeenkomstig artikel 53 van het Belgische Koninklijk Besluit op de openbare overnamebiedingen. Borealis zal daarom geen openbaar uitkoopbod uitbrengen.

* overeenkomstig artikel 8 van het Belgishe Koninklijk Besluit op de openbare overnamebiedingen

EINDE

Perscontacten:

Borealis

Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications,
Brand & Reputation
Yildirim Group

Kemal Ekin Aysel
Director, Government Affairs & Corporate Relations
T +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com
T +90 (212) 290 30 80 (Istanbul, Turkey)
kemal.aysel@yildirimgroup.com


Downloads
22 11 07 YILDIRIM squeeze out English, Dutch, French
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com