Back to News

Borealis forsätter att uppgraderar krackerverksamheten i Stenungsund

Borealis, en ledande leverantör av nyskapande lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel, tillkännager en investering på 160 miljoner euro (cirka 1,5 miljarder kronor) i sin produktionsanläggning i Stenungsund. Investeringen omfattar en uppgradering och renovering av fyra krackugnar till högsta tillgängliga standard med avseende på processäkerhet och energieffektivitet. Den planerade starten för programmet i Stenungsund är slutet av 2016 och beräknas vara slutfört 2020.

Investeringsprogrammet omfattar renovering av fyra av sex ugnar som används idag och en stängning av de återstående två ugnarna. Person- och processäkerhet kommer att ha högsta prioritet medan programmet genomförs och under uppstartfasen.

Borealis kracker i Stenungsund har råvaruflexibilitet i världsklass samt Europas största lagringskapacitet för råvaror. På grund av den kraftiga integrationen nedströms krävs en mycket tillförlitlig, säker och effektiv kracker för att Borealis lönsamma kabelmaterialsverksamhet ska fortsätta blomstra. Senast förra året presenterade Borealis en miljardinvestering i uppgradering av krackern och bygget av en etanlagringstank för etanimport från USA och Europa.

- Vår krackerverksamhet i Stenungsund är en strategisk resurs och en stor del av vår framgång, säger Mark Garrett, Borealis Chief Executive. - Det här investeringsprogrammet är särskilt bra eftersom det gör att vi kan säkerställa förbättrad tillförlitlighet och drift samtidigt som vi minskar komplexiteten och underhållskraven för anläggningen.

SLUT

För mer information, vänligen kontakta:

Kerstin Meckler
Director Communications
Tel. +43 (0)1 22 400 389 (Wien, Österrike)
e-post: kerstin.meckler@borealisgroup.com

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com