Back to News

Borealis genomineerd voor Foreign Investment Trophy 2019

Borealis is één van de vier kanshebbers op de Foreign Investment of the Year Trophy

Borealis is genomineerd voor de “Foreign Investment Trophy", van Flanders Investment & Trade (FIT). Dit is een officieel agentschap van de Vlaamse overheid, dat jaarlijks een “Foreign Investment Trophy" ceremonie organiseert waarbij een buitenlands bedrijf gehonoreerd wordt voor een belangrijk investeringsproject in Vlaanderen (Investment of the Year). 

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, wordt voorgedragen voor de investering van de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek (PDH) van wereldklasse in Kallo. De keuze viel op de locatie van Borealis in Kallo vanwege zijn uitstekende logistieke positie, zijn ervaring in de productie en afhandeling van propyleen en de synergiën met de bestaande PDH-installatie. Met een geplande productiecapaciteit van 750 kiloton per jaar zal de PDH-fabriek een van de grootste en efficiëntste faciliteiten ter wereld zijn. De fabriek zou in de eerste helft van 2022 opstarten. 

De winnaar wordt bekendgemaakt op het Foreign Investment Trophy-evenement, op 18 maart in het Gateway Office van Deloitte op Brussels Airport. De winnaar wordt bepaald door enerzijds een professionele jury en een stemming van het aanwezige publiek tijdens het evenement, maar er kan ook online gestemd worden. 

Ook u kunt er mee voor zorgen dat Borealis de trofee wint door te stemmen op: www.foreigninvestmenttrophy.be

Media Contact
Vicky Van Hoydonck
Communications Specialist