Back to News

Borealis går vidare till nästa fas för en nya anläggning för propandehydrering (PDH) i global skala i Belgien

Kallo Belgium

© Borealis

Borealis, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel, meddelar att man går vidare till FEED-fasen för en ny anläggning för propandehydrering (PDH) i global skala efter att en FEED-förstudie slutförts i juni 2017. Anläggningen kommer att ligga vid Borealis befintliga produktionsanläggning i Kallo i Belgien.

När FEED-fasen har slutförts fattas det slutliga investeringsbeslutet under tredje kvartalet 2018. Anläggningen beräknas tas i drift i början av 2022. Den planerade PDH-anläggningen har en beräknad produktionskapacitet på 740 kiloton per kalenderår, vilket gör den till en av världens största och mest effektiva anläggningar. Borealis anläggning i Kallo har valts ut för projektet tack vare sitt goda logistiska läge och sin erfarenhet av produktion och hantering av propen. Borealis har valt Honeywell UOP:s Oleflex™-teknologi för den nya anläggningen. Denna teknologi används i stor utsträckning och är ett pålitligt och hållbart alternativ för propenproduktion för specifika syften.

- Beslutet att övergå till FEED-fasen är sista steget innan det slutliga investeringsbeslutet. Detta visar vårt engagemang i projektet samt vår övertygelse om att investeringen krävs i Europa för att vi ska kunna stärka vår position som den ledande innovativa polypropen- och propenleverantör vi är idag, säger Markku Korvenranta, Borealis Executive Vice President, Base Chemicals.

Oiltanking Antwerp Gas Terminal har valts ut som långtidspartner inom logistik för hanteringen av propen och propan samt för byggnationen av en ny propantank på 135 000 m3. Det väte som tillverkas kommer att säljas till Air Liquide inom ramarna för ett långtidsavtal. Båda avtalen bygger på ett positivt slutligt investeringsbeslut.

- Projektet har tagit stora positiva steg framåt under förstudien, förklarar Thomas Van De Velde, Borealis Vice President Hydrocarbons & Energy. - De flesta av de kritiska osäkra faktorerna är borta, vilket banar väg för en framgångsrik FEED och på sikt för det slutliga investeringsbeslutet nästa år.

Borealis fortsätter att ha ett nära samarbete med olika myndigheter och intressenter i Flandern och Belgien, inklusive Antwerpens hamn, för att säkerställa det nödvändiga supportpaketet.

SLUT

Kallo Belgium

© Borealis

Downloads
Borealis går vidare till nästa fas för en nya anläggning för propandehydrering (PDH) i global skala i Belgien Swedish
Kallo Belgium © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com