Back to News

Borealis gör mångmiljonsatsning i Stenungsund

Borealis, en ledande leverantör av nyskapande lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och konstgödsel, fortsätter att investera stort i Stenungsund. Just nu pågår planering för att uppgradera produktionsströmmar i Boreails krackeranläggning. En investering på 21 miljoner euro.

De senaste åren har Borealis genomfört flera stora investeringar i anläggningarna i Stenungsund. Nu kommer nästa mångmiljonsatsning, den här gången i krackeranläggningen. Den vidareförädlade strömmen ska gå till Borealis största kund i Stenungsund - Perstorp och visar att Borealis har en långsiktig strategi för Stenungsund.

  • Det stärker vår konkurrenskraft och utvecklar Stenungsund som kemikluster. Det är en bra situation för både oss och Perstorp som gör att vi båda kan expandera. Det bygger på en lång och god tradition att samarbeta med Perstorp, säger Anders Fröberg, platschef på Borealis i Stenungsund.
  • Satsningen i Stenungsund befäster ytterligare vårt stabila partnerskap med Borealis och är ett viktigt steg framåt för Perstorp i utvecklandet av framtidens plastmjukgörare och syror, säger Perstorps VD och koncernchef Martin Lundin.

Uppgraderingen av anläggningen ska stå klar 1 mars 2015. Samtidigt med satsningen i Stenungsund investerar Borealis drygt 24 miljoner euro i produktionsanläggningarna i finska Borgå.

SLUT

För mer information kontakta:

Iva Rauswall Frisk
Regional Communications Specialist
tel. 0303 860 67
e-post: iva.rauswall-frisk@borealisgroup.com

Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com