July 17, 2018

Borealis hankkii itävaltalaisen muovinkierrätysyritys Ecoplastin

Borealis ilmoittaa allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa 100 prosenttia itävaltalaisen muovinkierrätysyritys Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH:n (”Ecoplast”) osakkeista.

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, ilmoittaa allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa 100 prosenttia itävaltalaisen muovinkierrätysyritys Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH:n (”Ecoplast”) osakkeista. Kaupalle odotetaan viranomaisten hyväksyntää.

Itävallan Wildonissa sijaitseva Ecoplast käsittelee vuosittain noin 35 000 tonnia kotitalouksien ja teollisuusasiakkaiden kulutusjätettä ja muuttaa sen korkealaatuiseksi LDPE- ja HDPE-kierrätysmateriaaliksi pääasiassa muovikalvomarkkinoille. 

”Tämä on looginen seuraava askel. Voimme kehittää edelleen mekaanisia kierrätysominaisuuksia, jotka ovat avainasemassa kestävän kehityksen ja kiertotalouden kannalta. Borealis haluaa tarjota kiertotalouden muoviratkaisuja ja nähdäksemme Ecoplast on tärkeä lisä mtm:lle Saksassa. Mtm:n painopiste on jäykkä- ja ruiskuvaluratkaisuissa. Ecoplastin ydinosaamista on joustavien, erittäin saastuneiden kotitalous- ja kaupallisten jätteiden kierrättäminen ohutkalvon tuotantoon sopivaksi tuotteeksi”, sanoo Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern.

LOPPU

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja sillä on toimintaa yli 120 maassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6 600 eri puolilla maailmaa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa ja tulos 1 095 miljoonaa euroa. Borealiksen omistavat Mubadala holdingyhtiönsä kautta (64 %) ja integroitu kansainvälinen öljy- ja kaasuyhtiö OMV, jonka pääkonttori on Itävallassa (36 %). Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä Borougen kanssa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com