Back to News

Borealis lisää polypropeenituotannon kapasiteettia Euroopassa vahvistaakseen sitoutumistaan eurooppalaiseen asiakaskuntaan

photo: Borealis Kallo, Belgium

photo: © Borealis

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, kasvattaa polypropeenituotantonsa kapasiteettia Euroopassa. Samalla se vahvistaa pitkäaikaista sitoutumistaan eurooppalaiseen asiakaskuntaansa vastaamalla tämän innovatiivisen polypropeenin tarpeisiin. Borealis ilmoitti aiemmin tutkivansa mahdollisuutta lisätä merkittävästi polypropeenilaitostensa kapasiteettia Euroopassa.

  • Borealis on nyt tehnyt lopullisen investointipäätöksen ja aikoo kasvattaa Belgian Kallossa sijaitsevan polypropeenilaitoksensa kapasiteettia 80 kilotonnilla. Lisäkapasiteetin odotetaan tulevan tuotantokäyttöön vuoden 2020 puolivälissä. 
  • Borealis hyväksyi myös Belgian Beringenissä sijaitsevan polypropeenilaitoksensa laajentamisen perussuunnitteluvaiheen (front-end engineering and design- eli FEED-vaiheen) aloittamisen. Lopullista sijoituspäätöstä tälle 250–300 kilotonnin laajennukselle kaavaillaan vuoden 2019 loppuun mennessä, ja käynnistystä odotetaan vuoden 2022 puolivälissä. Tämä hanke sisältäisi päivityksen nykyisestä prosessiteknologiasta Borealiksen omaan Borstar®-teknologiaan.

Kapasiteetinnostoissa on tarkoitus hyödyntää täysimääräisesti Belgian Kallossa sijaitsevan uuden propaanin dehydrauslaitoksen (PDH-laitos) propeenin lisätuotantoa. Lopullinen sijoituspäätös uudelle laitokselle julkistettiin aiemmin lokakuussa. Syöttöainevirtaus Beringeniin tullaan toteuttamaan maanalaissyöttöaineen putkiverkoston kautta, joka on turvallisin ja ympäristöystävällisin kuljetusmuoto. Polypropeenin kasvutavoitteidensa tukemiseksi Borealiksella on vankka ja aktiivinen yhteistyösuhde eri viranomaisten ja sidosryhmien kanssa Flandersissa ja Belgiassa, muun muassa Antwerpenin sataman ja Locate-in-Limburgin kanssa.

”Tämä polypropeenituotannon kapasiteetinnosto on toinen merkittävä sijoitus Eurooppaan tarkoituksenamme palvella eurooppalaista asiakaskuntaamme. Tällä hetkellä polypropeenin tarjonta Euroopassa ei vastaa jatkuvasti kasvavaa kysyntää. Lisäinvestointeja tarvitaan, jotta voimme tukea asiakkaidemme kasvua kiristyvien markkinoiden ja jatkuvasti kasvavan polypropeenimateriaalien käytön mukana. Kallossa käynnissä olevan PDH-hankkeen synergiaedut auttavat varmistamaan luotettavan ja integroidun arvoketjun syöttöaineista asiakkaisiin”, Borealis-konsernin toimitusjohtaja Alfred Stern kertoo.

”Lisäkapasiteetti tukee kasvavaa kysyntää jäykkien pakkausten ja joustopakkausten sovelluksien alalla, jossa Borealiksen teknologia ja tuotteet tarjoavat asiakkaillemme entistä parempia ominaisuuksia. Lisätarjontaa tarvitaan myös autoteollisuuden alalla, jossa polypropeeni on nopeimmin kasvava polymeerimateriaali”, sanoo Maria Ciliberti, Borealis VP Marketing & New Business Development.

Borealiksen polypropeenilaitokset Kallossa ja Beringenissä tarjoavat pitkälle kehitettyjä ja innovatiivisia polypropeeniratkaisuja laajalle joukolle laadukkaita sovelluksia, erityisesti erikoispakkausmarkkinoille, autoteollisuudelle ja terveydenhuollon asiakkaille.

LOPPU

photo: Borealis Kallo, Belgium

photo: © Borealis

Downloads
Borealis lisää polypropeenituotannon kapasiteettia Euroopassa vahvistaakseen sitoutumistaan eurooppalaiseen asiakaskuntaan English, Finnish
photo: Borealis Kallo, Belgium photo: © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com