Back to News

Borealis och Rani Plast stöttar strandstädningen i Bohuslän

Iva Rauswall Frisk, Borealis överlämnar plastsäckar till Christina Grimpe, Strandstädarna

© Borealis

I april påbörjas årets strandstädning längs svenska västkusten, från Kungsbacka i söder till Strömstad i norr. För andra gången stöttar Borealis, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel och Rani Plast, ledande leverantör i Norden av plastfilm, strandstädningen med plastsäckar. Borealis har producerat polyetenmaterialet och Rani Plast har tillverkat säckarna. 22 pallar med blåa plastsäckar (cirka 100.000 säckar) har överlämnats till strandstädningen i Bohuslän via Ren Kust och Västkuststiftelsen.

– Marin nedskräpning är ett globalt problem. Starka strömmar från Atlanten och Nordsjön gör att skräp sköljs upp på svenska västkusten. Detta gör att Bohuskusten drabbas extra hårt, säger Gauthier Hanquet, platschef Borealis i Stenungsund. Hanteringen av marin nedskräpning är emellertid allas vårt ansvar och vi kan alla hjälpa till att minimera nedskräpningen i havet.

Bråte och marint skräp kommer med starka strömmar från Atlanten och Nordsjön och mycket av detta landar på Bohuskusten. Cirka 17.500 kubikmeter skräp sköljs varje år upp på stränderna. Det innebär en kubikmeter skräp varje timme, vilket motsvarar cirka 60 fyllda badkar dygnet runt.

Marin nedskräpning och all annan nedskräpning är oacceptabelt. För oss, liksom för plastindustrin, är marin nedskräpning en viktig fråga. Vi verkar här och vill ha en bra miljö. Plast är en alldeles för värdefull resurs och ska återanvändas, återvinnas - inte skräpa ned världshaven.

Iva Rauswall Frisk, Borealis överlämnar plastsäckar till Christina Grimpe, Strandstädarna

© Borealis

Downloads
Iva Rauswall Frisk, Borealis överlämnar plastsäckar till Christina Grimpe, Strandstädarna © Borealis
Media Contact
Iva Rauswall-Frisk
Regional Communications Specialist