October 06, 2018

Borealis rakentaa Belgiaan uuden, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksen, jonka vuosittainen kapasiteetti on 750 000 tonnia

Borealis on tehnyt lopullisen investointipäätöksen uudesta, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksesta onnistuneen perussuunnitteluvaiheen jälkeen, joka saatiin päätökseen tämän vuoden kesäkuussa.

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, on tehnyt lopullisen investointipäätöksen uudesta, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksesta onnistuneen perussuunnitteluvaiheen jälkeen, joka saatiin päätökseen tämän vuoden kesäkuussa. Laitos tulee sijaitsemaan Borealiksen nykyisen tuotantolaitoksen yhteydessä Belgian Kallossa.  Laitos on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Propaanin dehydrauslaitoksen vuosittainen tavoitetuotantokapasiteetti on 750 000 tonnia, joten siitä on tulossa yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista laitoksista. Kallo on valittu toimipaikaksi sen erinomaisen logistisen sijainnin, propeenin tuotanto- ja käsittelykokemuksen sekä nykyisen propaanin dehydrauslaitoksen synergiaetujen vuoksi. Borealis käyttää uudessa laitoksessa Honeywell UOP:n Oleflex™-teknologiaa, joka on yleisesti käytetty sekä luotettava ja kestävä valinta tarveperusteiseen propeenituotantoon. Propeeni on koko kemianteollisuuden tärkeimpiä kulmakiviä, ja polypropeenin kasvu on vahvaa maailmanlaajuisesti.

Oiltanking Antwerp Gas Terminal on valittu pitkäaikaiseksi logistiikkayhteistyökumppaniksi, joka tulee käsittelemään propeenia ja raaka-aineena käytettävää propaania sekä rakentamaan uuden 135 000 kuutiometrin propaanisäiliön. Dehydrausprosessin sivutuotteena syntyvä vety myydään Air Liquidelle pitkäaikaissopimuksen mukaisesti. Hyväksytty investointi tarjoaa myös mahdollisuuden sisällyttää hankkeeseen tehokasta yhteistuotantoa. Tämän kaltainen energiatehokkuusteknologia voisi merkittävästi tukea Flanderin ilmasto- ja energiatavoitteita sekä Flanderin alueen energiatehokkuusohjelmaa. Myös yhdistetyn lämpö- ja sähkövoiman tuki tulee olemaan ratkaisevan tärkeää lopullisen teknisen konseptin kannalta.

”Viime vuosien läheinen yhteistyö liiketoimintakumppaniemme ja useiden Flanderin ja Belgian viranomaisten, mukaan lukien Antwerpenin sataman, kanssa on vaikuttanut ratkaisevasti myönteiseen investointipäätökseemme”, kertoo Borealiksen hiilivedyt ja energia ‑liiketoimintayksikön varapääjohtaja Thomas Van De Velde.

”Tämä tärkeä eurooppalainen investointi tukee strategiaamme olla johtava innovatiivisten polypropeeniratkaisujen ja propeenin toimittaja eurooppalaisille asiakkaillemme. Osoitamme sitoutuvamme tukemaan eurooppalaisten asiakkaidemme kasvua ja vahvistamaan asemaamme johtavana toimittajana samalla, kun parannamme taloudellista integrointia ja toimitusten luotettavuutta. Lisäksi tutkimme parhaillaan mahdollisuuksia polypropeenin kapasiteetinnostoon”, Borealiksen toimitusjohtaja Alfred Stern kertoo.

LOPPU

Downloads

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja sillä on toimintaa yli 120 maassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6 600 eri puolilla maailmaa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa ja tulos 1 095 miljoonaa euroa. Borealiksen omistavat Mubadala holdingyhtiönsä kautta (64 %) ja integroitu kansainvälinen öljy- ja kaasuyhtiö OMV, jonka pääkonttori on Itävallassa (36 %). Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local