Back to News

Borealis rakentaa Belgiaan uuden, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksen, jonka vuosittainen kapasiteetti on 750 000 tonnia

Photo: Borealis Kallo, Belgium

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, on tehnyt lopullisen investointipäätöksen uudesta, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksesta onnistuneen perussuunnitteluvaiheen jälkeen, joka saatiin päätökseen tämän vuoden kesäkuussa. Laitos tulee sijaitsemaan Borealiksen nykyisen tuotantolaitoksen yhteydessä Belgian Kallossa.  Laitos on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Propaanin dehydrauslaitoksen vuosittainen tavoitetuotantokapasiteetti on 750 000 tonnia, joten siitä on tulossa yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista laitoksista. Kallo on valittu toimipaikaksi sen erinomaisen logistisen sijainnin, propeenin tuotanto- ja käsittelykokemuksen sekä nykyisen propaanin dehydrauslaitoksen synergiaetujen vuoksi. Borealis käyttää uudessa laitoksessa Honeywell UOP:n Oleflex™-teknologiaa, joka on yleisesti käytetty sekä luotettava ja kestävä valinta tarveperusteiseen propeenituotantoon. Propeeni on koko kemianteollisuuden tärkeimpiä kulmakiviä, ja polypropeenin kasvu on vahvaa maailmanlaajuisesti.

Oiltanking Antwerp Gas Terminal on valittu pitkäaikaiseksi logistiikkayhteistyökumppaniksi, joka tulee käsittelemään propeenia ja raaka-aineena käytettävää propaania sekä rakentamaan uuden 135 000 kuutiometrin propaanisäiliön. Dehydrausprosessin sivutuotteena syntyvä vety myydään Air Liquidelle pitkäaikaissopimuksen mukaisesti. Hyväksytty investointi tarjoaa myös mahdollisuuden sisällyttää hankkeeseen tehokasta yhteistuotantoa. Tämän kaltainen energiatehokkuusteknologia voisi merkittävästi tukea Flanderin ilmasto- ja energiatavoitteita sekä Flanderin alueen energiatehokkuusohjelmaa. Myös yhdistetyn lämpö- ja sähkövoiman tuki tulee olemaan ratkaisevan tärkeää lopullisen teknisen konseptin kannalta.

”Viime vuosien läheinen yhteistyö liiketoimintakumppaniemme ja useiden Flanderin ja Belgian viranomaisten, mukaan lukien Antwerpenin sataman, kanssa on vaikuttanut ratkaisevasti myönteiseen investointipäätökseemme”, kertoo Borealiksen hiilivedyt ja energia ‑liiketoimintayksikön varapääjohtaja Thomas Van De Velde.

”Tämä tärkeä eurooppalainen investointi tukee strategiaamme olla johtava innovatiivisten polypropeeniratkaisujen ja propeenin toimittaja eurooppalaisille asiakkaillemme. Osoitamme sitoutuvamme tukemaan eurooppalaisten asiakkaidemme kasvua ja vahvistamaan asemaamme johtavana toimittajana samalla, kun parannamme taloudellista integrointia ja toimitusten luotettavuutta. Lisäksi tutkimme parhaillaan mahdollisuuksia polypropeenin kapasiteetinnostoon”, Borealiksen toimitusjohtaja Alfred Stern kertoo.

LOPPU

Photo: Borealis Kallo, Belgium

Downloads
Borealis rakentaa Belgiaan uuden, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksen, jonka vuosittainen kapasiteetti on 750 000 tonnia English, Finnish
Photo: Borealis Kallo, Belgium © Borealis
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com