July 27, 2022

Borealis schorst contract met IREM-Ponticelli en kondigt driedaagse stilstand aan op werf in Kallo

In navolging van de recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over vermeende wanpraktijken bij een van zijn aannemers op de nieuwe propaandehydrogenatie (PDH) installatie in Kallo, heeft Borealis beslist om een driedaagse stilstand in te lassen op de bouwwerf.

In navolging van de recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over vermeende wanpraktijken bij een van zijn aannemers op de nieuwe propaandehydrogenatie (PDH) installatie in Kallo, heeft Borealis beslist om een driedaagse stilstand in te lassen op de bouwwerf. Daarnaast wordt het contract met IREM-Ponticelli, de aannemer verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe PDH-site, met onmiddellijke ingang en tot nader order geschorst.

Borealis besliste om de werken op de bouwwerf in Kallo gedurende drie dagen stil te leggen om de veiligheid van alle mensen die er werken te blijven garanderen en om meer tijd te krijgen om de zaak te onderzoeken.

De bevindingen van de taskforce die dinsdag in het leven werd geroepen, hebben ertoe geleid dat Borealis heeft beslist om het contract met de aannemer IREM-Ponticelli, verantwoordelijk voor de mechanische leidingen, tijdelijk op te schorten terwijl het onderzoek verder loopt.

Borealis herhaalt dat het niet kan spreken in naam van IREM-Ponticelli, de werkgever van de arbeiders die betrokken zijn in het onderzoek, en dat het daarom geen verdere details kan geven over de zaak.

EINDE

Mediacontacten:

Group Communications: Communications Belgium:
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: media@borealisgroup.com
Anne Cornelissen
Expert Communications
tel.: +32 475 56 02 31 or + 32 11 45 90 66
e-mail: anne.cornelissen@borealisgroup.com

Downloads

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.
Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 6.900 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2021 boekten we een totale omzet van 12.342 miljard euro en een nettowinst van 1.396 miljoen euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Anne Cornelissen

Communications Specialist

+32 11 45 90 66

anne.cornelissen@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local