Back to News

Borealis schorst contract met IREM-Ponticelli en kondigt driedaagse stilstand aan op werf in Kallo

In navolging van de recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over vermeende wanpraktijken bij een van zijn aannemers op de nieuwe propaandehydrogenatie (PDH) installatie in Kallo, heeft Borealis beslist om een driedaagse stilstand in te lassen op de bouwwerf. Daarnaast wordt het contract met IREM-Ponticelli, de aannemer verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe PDH-site, met onmiddellijke ingang en tot nader order geschorst.

Borealis besliste om de werken op de bouwwerf in Kallo gedurende drie dagen stil te leggen om de veiligheid van alle mensen die er werken te blijven garanderen en om meer tijd te krijgen om de zaak te onderzoeken.

De bevindingen van de taskforce die dinsdag in het leven werd geroepen, hebben ertoe geleid dat Borealis heeft beslist om het contract met de aannemer IREM-Ponticelli, verantwoordelijk voor de mechanische leidingen, tijdelijk op te schorten terwijl het onderzoek verder loopt.

Borealis herhaalt dat het niet kan spreken in naam van IREM-Ponticelli, de werkgever van de arbeiders die betrokken zijn in het onderzoek, en dat het daarom geen verdere details kan geven over de zaak.

EINDE

Mediacontacten:

Group Communications: Communications Belgium:
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
tel.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
e-mail: media@borealisgroup.com
Anne Cornelissen
Expert Communications
tel.: +32 475 56 02 31 or + 32 11 45 90 66
e-mail: anne.cornelissen@borealisgroup.com
Downloads
20220727 Borealis persbericht opschorting contract_NL English, Dutch
Media Contact
Anne Cornelissen
Communications Specialist