October 29, 2018

Borealis tekent overeenkomst om controlerend belang te verwerven in Zuid-Koreaanse compoundproducent DYM Solution Co. Ltd

Borealis maakt bekend dat het een overeenkomst heeft ondertekend om een controlerend belang te verwerven in de Zuid-Koreaanse compoundproducent DYM Solution Co. Ltd.

Borealis, een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen, maakt bekend dat het een overeenkomst heeft ondertekend om een controlerend belang te verwerven in de Zuid-Koreaanse compoundproducent DYM Solution Co. Ltd. De overeenkomst en transactie moeten nog worden goedgekeurd door de regulerende instanties.

DYM Solution Co. Ltd., gevestigd in het Zuid-Koreaanse Cheonan, werd in 1992 opgericht en maakt compoundoplossingen voor de internationale draad- en kabelsector. Het bedrijf is gespecialiseerd in halfgeleidende, halogeenvrije, brandvertragende (HFFR), rubber en silaan compounds.

Met deze investering wil Borealis de wereldwijde voetafdruk voor draad & kabel uitbreiden die het samen met Borouge heeft, en zo zijn missie 'Bringing Energy All Around' realiseren. Borealis zal kunnen voortbouwen op zijn uitgebreide en gesofistikeerde portfolio, met complementaire producten en technologieën voor halfgeleidende, brandvertragende, rubber en silaan compounds.

“Met deze toegang tot een Aziatische productievestiging kunnen we veel beter aan de verdere organische groei van Borealis en Borouge werken. Zo kunnen we nog beter voldoen aan de vereisten van onze draad- en kabelklanten,” aldus Alfred Stern, Chief Executive van Borealis.

EINDE

Downloads

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel ongeveer 6.600 mensen tewerk in ruim 120 landen. In 2016 boekte Borealis een omzet van 7,2 miljard euro en een nettowinst van 1,107 miljard euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie-en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), levert Borealis producten en diensten aan klanten over heel de wereld.www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local