Back to News

Borealis undertecknar avtal om att förvärva en majoritetsandel i sydkoreanska compounding-företaget DYM Solution Co. Ltd

photo: Head Quarter & Smart factory

photo: © DYM Solution Co. Ltd

Borealis, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel, meddelade idag undertecknandet av ett avtal om förvärv av en majoritetsandel av aktierna i det sydkoreanska compounding-företaget DYM Solution Co. Ltd. Avtalet och transaktionen sker i enlighet med alla nödvändiga juridiska godkännanden.

DYM Solution Co. Ltd, med bas i Cheonan, Sydkorea, grundades 1992 och levererar compound-lösningar till den globala wire and cable-industrin. Företaget specialiserar sig på halvledande, halogenfria flamhärdiga (HFFR) gummi- och silanhärdade föreningar.

Borealis mål för denna investering är att utöka det globala resursavtryck för Wire & Cable som företaget har tillsammans med Borouge och därigenom förverkliga den strävan som mottot Bringing Energy All Around förmedlar. Genom detta förvärv kan Borealis bygga vidare på sitt breda och sofistikerade utbud med kompletterande produkter och tekniker för halvledande, flamhärdiga, gummi- och silanhärdade föreningar.

”Tillgången till en asiatisk tillverkningsbas för produktion av föreningar i världsklass ökar markant vår förmåga att främja kontinuerlig organisk tillväxt för Borealis och Borouge. Det gör att vi kan möta kraven hos våra wire and cable-kunder ännu bättre”, säger Borealis VD Alfred Stern.
 
SLUT

photo: Head Quarter & Smart factory

photo: © DYM Solution Co. Ltd

Downloads
Borealis undertecknar avtal om att förvärva en majoritetsandel i sydkoreanska compounding-företaget DYM Solution Co. Ltd English, Swedish
photo: Head Quarter & Smart factory photo: © DYM Solution Co. Ltd
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com