Download list
Locations / Sites
Contacts
Login
Back to News

Borealis valmistaa sertifioitua uusiutuvaa polypropeenia Belgian laitoksillaan

Photo: Borealis has started to produce propylene (PP) based on renewable feedstock in its production facilities in Kallo and Beringen, Belgium.

Borealis on aloittanut polypropeenin (PP) valmistamisen Nesteen uusiutuvasta syöttöaineesta Belgian Kallossa ja Beringenissä sijaitsevissa tuotantolaitoksissaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Borealis on korvannut fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla raaka-aineilla laajamittaisessa kaupallisessa polypropeenin tuotannossa. Kyseisillä Belgian laitoksilla tuotetulle uusiutuvalle polypropeenille myönnettiin äskettäin kansainvälisen Sustainability and Carbon Certification (ISCC) -organisaation ISCC Plus -sertifikaatti. Borealis ottaa näin askeleen eteenpäin kiertotalouden edistämisessä ja EverMinds™ -tavoitteissaan. Täysin uudenlaista vastuullista polymeerituotantoa ohjaa tiivis yhteistyö arvoketjun alku- ja loppupään kumppaneiden, kuten Nesteen ja Henkelin, kanssa. Se tukee myös Borealiksen tavoitetta varmistaa, että 100 prosenttia sen kuluttajatuotteista on kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai valmistettu uusiutuvista raaka-aineista vuoteen 2025 mennessä.

Yhteistyötä arvoketjukumppaneiden kanssa kiertotalouden edistämiseksi

Joulukuussa 2019 alkaneen uusiutuvan polypropeenin tuotannon käynnistymisen myötä Borealis ja Neste ohjaavat alaa kohti muovien kiertotaloutta. Neste myy NEXBTL™-teknologiaansa pohjautuvassa prosessissa tuotettua uusiutuvaa propaania Borealiksen propaanin dehydrauslaitokselle Kalloon. Siellä propaani muutetaan uusiutuvaksi propeeniksi ja sen jälkeen uusiutuvaksi polypropeeniksi Kallon ja Beringenin laitoksissa.

Riippumattoman kolmannen osapuolen äskettäin päättämien auditointien myötä, Kallon ja Beringenin laitoksilla valmistetulle uusiutuvalle polypropeenille on myönnetty ISCC Plus -sertifikaatti. Sertifiointi kattaa koko toimitusketjun ja varmistaa, että käytetty uusiutuva syöttöaine on sertifioitu 100-prosenttisesti uusiutuvaksi ja vastuullisesti tuotetuksi, kattaen myös alkuperän jäljitettävyyden.

Useiden alojen jatkojalostuskumppanit, kuten kuluttajapakkaus- ja autoteollisuus sekä terveydenhuolto ja laitevalmistajat, voivat nyt kaupallistaa tuotteitaan, joiden hiilijalanjälki on alhaisempi Borealiksen Belgian laitoksilta saadun uusiutuvan propeenin ja uusiutuvan polypropeenin johdosta. Vastatakseen kasvavaan kysyntään, Borealis työskentelee arvoketjukumppaneiden kanssa saatavuuden laajentamiseksi.

Henkel – globaali markkinajohtaja liimoissa sekä vahvoista tuotemerkeistä Laundry & Home Care sekä Beauty Care -alueilla tunnettu yritys – on jo ottanut kiertotalouden arvot omakseen. Vastuullisesti tuotetut materiaalit ovat keskeinen osa yhtiön pakkauksiin liittyvää strategiaa. Henkel on sitoutunut työskentelemään arvoketjukumppaneidensa kanssa vastuullisten pakkausratkaisujen kehittämiseksi. Uusiutuvan polypropeenin tuominen Henkelin erään merkittävän tuotemerkin pakkauksiin vuoden aikana on uusi askel yhtiön pyrkimyksissä vähentää fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvien uusien muovien käyttöä 50 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

"Uusiutuvan polypropeenin tuottaminen uusiutuvasta syöttöaineesta on konkreettinen askel kohti vastuullisempaa ja vähäpäästöisempää tulevaisuutta", sanoo Lucreèce Foufopoulos, Borealiksen Executive Vice President Polyolefins, Innovation and Circular Economy Solutions. ”Tiivis yhteistyö EverMinds™ -näkemyksemme jakavien arvoketjukumppaneiden, kuten Nesteen ja Henkelin, kanssa on avain parempaan huomiseen. Kiertotalousajattelulla tarkoitetaan sellaisten kasvumahdollisuuksien hyödyntämistä, jotka kiihdyttävät siirtymistä kiertotalouteen.”

“On hienoa nähdä propaanin dehydrauslaitoksen korvaavan fossiilista raaka-ainetta uusiutuvalla propaanilla ensimmäistä kertaa maailmassa. Sen myötä Borealis voi tuottaa massabalanssisertifioitua uusiutuvaa polypropeenia vastuullisuuteen keskittyville brändeille, kuten Henkelille. Tämä on erinomainen esimerkki arvoketjukumppanuudesta, jolla on positiivinen vaikutus polymeerisektorin vastuullisuuteen”, sanoo Nesteen Renewable Polymers & Chemicals -liiketoiminnasta vastaava johtaja Mercedes Alonso.

LOPPU

Lisätietoja:


Borealis:
Virginia Mesicek, Senior Manager a.i., External Communications,
e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com,
puh. +43 1 22 400 772 (Wien, Itävalta)

Neste:
Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen m
edia@neste.com
(arkisin 8.30-16.00)
puh. 050 458 5076

Henkel:
Jennifer Ott, Media Relations Manager,
e-mail: jennifer.ott@henkel.com,
puh. +49 211 797 2756 (Düsseldorf, Saksa)

Photo: Borealis has started to produce propylene (PP) based on renewable feedstock in its production facilities in Kallo and Beringen, Belgium.

Downloads
2020 03 10 Borealis valmistaa sertifioitua uusiutuvaa polypropeenia Belgian laitoksillaan_FI English, Finnish
Photo: Borealis has started to produce propylene (PP) based on renewable feedstock in its production facilities in Kallo and Beringen, Belgium. Photo: © Borealis
Photo: Aerial view of the Borealis site in Kallo, Belgium Photo: © Borealis
Media Contact
Virginia Mesicek
Senior Manager External Communications

Latest News

Media Release – 18/06/2019

Kilpilahden hukkalämpö voisi kattaa noin neljänneksen pääkaupunkiseudun kaukolämmön tarpeesta

Read more

Media Release – 29/05/2019

Ämpäristöteko laittaa kovamuovin kiertämään

Read more

Media Release – 06/05/2019

Borealiksella vahva alku vuoteen 2019

Read more

News – 20/03/2019

Borealis arvioi Helsingin hallinto-oikeuden 19.3.2019 antamia päätöksiä

Read more

Media Release – 22/02/2019

Borealiksen taloustilanne vahva vuonna 2018 – tulos 906 miljoonaa euroa

Read more

Media Release – 06/12/2018

Borealis lisää polypropeenituotannon kapasiteettia Euroopassa vahvistaakseen sitoutumistaan eurooppalaiseen asiakaskuntaan

Read more

Media Release – 31/10/2018

Borealiksen neljännes oli vahva, yhtiö keskittyy kasvuun ja vahvistaa entisestään sitoutumistaan muovin kierrätykseen

Read more

Media Release – 29/10/2018

Borealis allekirjoitti aiesopimuksen eteläkorealaisen kemianteollisuuden valmistajan DYM Solution Co:n osake-enemmistön ostamisesta

Read more

Media Release – 06/10/2018

Borealis rakentaa Belgiaan uuden, maailmanluokan propaanin dehydrauslaitoksen, jonka vuosittainen kapasiteetti on 750 000 tonnia

Read more