January 11, 2024

Borealis voltooit als één van de eerste met succes de Operation Clean Sweep®-certificering

Borealis kondigt aan dat twee van zijn belangrijkste sites in België, Kallo en Antwerpen, gecertificeerd zijn door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen.

Borealis kondigt aan dat twee van zijn belangrijkste sites in België, Kallo en Antwerpen, gecertificeerd zijn door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen. Na uitgebreide audits door derden volgens de Operation Clean Sweep®-norm in december 2023, behaalden beide locaties het Operation Clean Sweep®-certificaat, een uniform en eerlijk certificeringssysteem voor verwerkers van pellets in de hele waardeketen. Deze erkenning komt na de bijdrage van Borealis aan de ontwikkeling van de Operation Clean Sweep®-norm via een succesvolle pilootaudit in 2021 en benadrukt de inzet van het bedrijf voor ecologische duurzaamheid en verantwoorde bedrijfspraktijken.

De Operation Clean Sweep®-norm is de volgende fase van een internationaal programma dat het verlies van plastic pellets tijdens de productie, het transport en de eindverwerking wil voorkomen. Plastic pellets, ook wel nurdles genoemd, zijn kleine plastic deeltjes die gebruikt worden voor productie en die, als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd, kunnen bijdragen aan watervervuiling en schade kunnen toebrengen aan het zeeleven. Het programma biedt sectorspecifieke richtlijnen en best practices om de juiste behandeling en insluiting van plastic pellets te garanderen, waardoor uiteindelijk het risico op ecologische impact wordt geminimaliseerd.

Als onderdeel van zijn standvastige inzet voor Operation Clean Sweep®, heeft Borealis alle vereisten geïmplementeerd om volledig te voldoen aan de Operation Clean Sweep®-norm. Daarvoor heeft het bedrijf op zijn sites een uitgebreide reeks maatregelen ingevoerd om gemorste pellets te voorkomen en zo nodig erop te reageren. Opvallende initiatieven zijn de invoering van grote en kleine preventieve maatregelen om pellets in de daarvoor bestemde systemen te houden, evenals retentiemaatregelen zoals zeven, pelletafscheiders en skimmers op verschillende bedrijfslocaties. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de inzet van het bedrijf voor milieubeheer en zorgen ervoor dat plastic pellets binnen onze faciliteiten blijven. De proactieve aanpak van Borealis is bedoeld om processen te testen en te verfijnen om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de onderneming voldoen aan de hoogste normen voor de insluiting van pellets en om elk onopzettelijk verlies in het milieu te voorkomen. Borealis streeft ernaar om voor al zijn polyolefinenlocaties Operation Clean Sweep®-certificaten te behalen tegen eind 2024.

"De toekenning van het Operation Clean Sweep®-certificaat is een bewijs van onze voortdurende inzet voor ecologische verantwoordelijkheid en benadrukt ons doel om heruit te vinden wat essentieel is voor een duurzamer leven. Door actief deel te nemen aan initiatieven zoals Operation Clean Sweep® blijft Borealis innovatieve oplossingen onderzoeken en implementeren om zijn ecologische voetafdruk in al zijn activiteiten te verkleinen. Het Operation Clean Sweep®-certificaat dient als maatstaf voor onze voortdurende inspanningen om te bouwen aan een welvarende en duurzame toekomst voor iedereen", zegt Thomas Gangl, CEO van Borealis.

Voor meer informatie:

EINDE

Over Borealis
Borealis is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenproducten. In Europa is Borealis ook een innovatieve leider in de recyclage van polyolefinen en een belangrijke producent van basischemicaliën. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor sleutelsectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

Met activiteiten in meer dan 120 landen en een hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, stelt Borealis ongeveer 6.000 mensen tewerk. In 2022 boekten we een nettowinst van 2,1 miljard euro. OMV, het internationale bedrijf op het gebied van energie, brandstoffen & grondstoffen en chemicaliën & materialen dat in Oostenrijk gevestigd is, bezit 75% van onze aandelen. De Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), bezit de resterende 25%.

Door heruit te vinden wat essentieel is voor een duurzamer leven, bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, onze mensen, innovatie, technologie en uitmuntende prestaties. We versnellen de transformatie naar een circulaire economie voor polyolefinen en breiden onze geografische voetafdruk uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn. Onze activiteiten worden aangevuld door twee belangrijke joint ventures: Borouge (met ADNOC, met hoofdzetel in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com