Back to News

Borealis voltooit als één van de eerste met succes de Operation Clean Sweep®-certificering

Foto: Borealis is één van de eerste plasticsproducenten die het Operation Clean Sweep®-certificaat ontvangt, toegekend door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen.

© Borealis

Borealis kondigt aan dat twee van zijn belangrijkste sites in België, Kallo en Antwerpen, gecertificeerd zijn door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen. Na uitgebreide audits door derden volgens de Operation Clean Sweep®-norm in december 2023, behaalden beide locaties het Operation Clean Sweep®-certificaat, een uniform en eerlijk certificeringssysteem voor verwerkers van pellets in de hele waardeketen. Deze erkenning komt na de bijdrage van Borealis aan de ontwikkeling van de Operation Clean Sweep®-norm via een succesvolle pilootaudit in 2021 en benadrukt de inzet van het bedrijf voor ecologische duurzaamheid en verantwoorde bedrijfspraktijken.

De Operation Clean Sweep®-norm is de volgende fase van een internationaal programma dat het verlies van plastic pellets tijdens de productie, het transport en de eindverwerking wil voorkomen. Plastic pellets, ook wel nurdles genoemd, zijn kleine plastic deeltjes die gebruikt worden voor productie en die, als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd, kunnen bijdragen aan watervervuiling en schade kunnen toebrengen aan het zeeleven. Het programma biedt sectorspecifieke richtlijnen en best practices om de juiste behandeling en insluiting van plastic pellets te garanderen, waardoor uiteindelijk het risico op ecologische impact wordt geminimaliseerd.

Als onderdeel van zijn standvastige inzet voor Operation Clean Sweep®, heeft Borealis alle vereisten geïmplementeerd om volledig te voldoen aan de Operation Clean Sweep®-norm. Daarvoor heeft het bedrijf op zijn sites een uitgebreide reeks maatregelen ingevoerd om gemorste pellets te voorkomen en zo nodig erop te reageren. Opvallende initiatieven zijn de invoering van grote en kleine preventieve maatregelen om pellets in de daarvoor bestemde systemen te houden, evenals retentiemaatregelen zoals zeven, pelletafscheiders en skimmers op verschillende bedrijfslocaties. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de inzet van het bedrijf voor milieubeheer en zorgen ervoor dat plastic pellets binnen onze faciliteiten blijven. De proactieve aanpak van Borealis is bedoeld om processen te testen en te verfijnen om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de onderneming voldoen aan de hoogste normen voor de insluiting van pellets en om elk onopzettelijk verlies in het milieu te voorkomen. Borealis streeft ernaar om voor al zijn polyolefinenlocaties Operation Clean Sweep®-certificaten te behalen tegen eind 2024.

"De toekenning van het Operation Clean Sweep®-certificaat is een bewijs van onze voortdurende inzet voor ecologische verantwoordelijkheid en benadrukt ons doel om heruit te vinden wat essentieel is voor een duurzamer leven. Door actief deel te nemen aan initiatieven zoals Operation Clean Sweep® blijft Borealis innovatieve oplossingen onderzoeken en implementeren om zijn ecologische voetafdruk in al zijn activiteiten te verkleinen. Het Operation Clean Sweep®-certificaat dient als maatstaf voor onze voortdurende inspanningen om te bouwen aan een welvarende en duurzame toekomst voor iedereen", zegt Thomas Gangl, CEO van Borealis.

Voor meer informatie:

EINDE

Foto: Borealis is één van de eerste plasticsproducenten die het Operation Clean Sweep®-certificaat ontvangt, toegekend door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen.

© Borealis

Downloads
Foto: Borealis is één van de eerste plasticsproducenten die het Operation Clean Sweep®-certificaat ontvangt, toegekend door Operation Clean Sweep®, een internationaal initiatief om pelletverlies te voorkomen. © Borealis
Media Contact
Group Media Desk
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com