Back to News

Enkel koffie graag, geen afval. Borealis gaat met partners Goodless, Miko Pac en Miko Service het pilootproject met herbruikbare bekers nu permanent uitrollen

Minister Demir ontvangt de herbruikbare beker van project partners Goodless en Borealis tijdens de duurzaamheidstour Vlaamse Ondernemers in Beringen. v.l.n.r. Frank Beckx (Voka), Rudi de Kerpel (Goodless), Minister Demir, Jeroen Frederix (Borealis)

Copyright Borealis

  • Borealis gaat 'close-the-loop'-project dat plastic wegwerpbekers elimineert implementeren op zijn vier sites in België en zal met partners Goodless, Miko Pac en Miko Service het pilootproject met herbruikbare bekers nu permanent uitrollen binnen Borealis.
  • Het pilootproject heeft een vermindering op jaarbasis van 80% grondstof en 65% CO2 emissie gerealiseerd.
    In vergelijking met wegwerpbekers is 95% niet in de afvalstroom terecht gekomen.
  • Na 1 jaar proefproject in de 4 sites van Borealis (Beringen, Kallo, Mechelen en Zwijndrecht) - waarbij 1.300.000 wegwerp bekers vervangen werden door 40.000 herbruikbare bekers - wordt de service voor het ophalen, wassen en terug aanleveren van herbruikbare bekers uitgerold over heel België.

Met focus op het optimale design van de herbruikbare bekers en het minimaliseren van de logistieke impact, heeft het pilootproject een vermindering op jaarbasis van 80% grondstof en 65% CO2 emissie gerealiseerd. (15 ton CO2-reductie of het equivalent van 125.000 km rijden met een nieuwe wagen) Bovendien is, in vergelijking met wegwerpbekers, 95% niet in de afvalstroom en uiteindelijke verbranding terechtgekomen.
In het proefproject werd nauw samengewerkt met strategische partners als Goodless (reduse on-the-go) Miko Pac (bekerproductie) en Miko Coffee Service (koffieleverancier). Dit pilootproject zal nu permanent uitgerold worden binnen Borealis, met blijvende steun van de andere project partners.
Goodless zal vandaag met reduse on-the-go een nieuwe service voor bedrijven in België lanceren om het koffie- en waterverbruik te verduurzamen door van wegwerpbekers over te gaan op herbruikbare drankbekers.
Dieter Van Biesen, projectverantwoordelijke Red-use On-the-Go (Goodless): “We merken een sterke bewustwording van de consument in verband met de wegwerp problematiek, met name bij evenementen, de on-the-go en de delivery markt. We zien die tendens ook bij bedrijven: waar in het verleden massaal gekozen werd voor wegwerpoplossingen, wordt nu gekeken naar duurzame alternatieven. Dit past binnen de duurzame missie en merkbeleving. Een geloofwaardige employer branding begint immers al op de werkvloer. Re-use as a Service wordt de toekomst. We zijn blij dat we met Borealis als partner de plastic loop helemaal kunnen sluiten en een betaalbare en duurzame oplossing kunnen uitrollen. Wij zijn er klaar voor.”

Met het oog op verdere verduurzaming gaat Goodless een langetermijn partnership aan met Borealis. Borealis produceert de grondstof van de bekers en zal instaan voor de recyclage ervan, nadat ze niet meer in de kringloop zitten voor hergebruik. Stefan Caluwe, Locatieleider Borealis Beringen/Geleen: “Als grondstofproducent en recycler gelooft Borealis in de eerste plaats dat onze polyolefinen te waardevol zijn om weggegooid te worden als afval. Als voorlopers in de circulaire plastics economy, zetten wij ook sterk in op partnerships om de levensduur van onze producten te verhogen, bijvoorbeeld door hergebruik. Wij zijn dan ook trots om een verdere samenwerking aan te gaan met Goodless, pionier in België in het ontwikkelen van integrale oplossingen rond hergebruik.”


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Borealis:
Anne Cornelissen
tel.: 0475 56 01 32
e-mail: anne.cornelissen@borealisgroup.com
Goodless Red-use on the go:
Dieter van Biesen
Tel: 0486 63 62 55
e-mail: dieter@goodless.be


Minister Demir ontvangt de herbruikbare beker van project partners Goodless en Borealis tijdens de duurzaamheidstour Vlaamse Ondernemers in Beringen. v.l.n.r. Frank Beckx (Voka), Rudi de Kerpel (Goodless), Minister Demir, Jeroen Frederix (Borealis)

Copyright Borealis

Downloads
2021 10 15 Mr Borealis Goodless Nl Final Dutch
Minister Demir ontvangt de herbruikbare beker van project partners Goodless en Borealis tijdens de duurzaamheidstour Vlaamse Ondernemers in Beringen. v.l.n.r. Frank Beckx (Voka), Rudi de Kerpel (Goodless), Minister Demir, Jeroen Frederix (Borealis) Vlaams minister Zuhal Demir ontvangt de herbruikbare beker
Copyright Borealis
Herbruikbare bekers elimineren wegwerpbekers Lichtgewicht herbruikbare bekers (Bockatech EcoCoreTM technologie)
Copyright Borealis
Return Refill Reuse Bekers, lichtgewicht herbruikbare bekers (Bockatech EcoCoreTM technologie) Copyright Bockatech
Media Contact
Anne Cornelissen
Communications Specialist

Latest News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

News – 01/09/2022

Borealis PEC-Rhin SAS : Egalité Professionnelle

Read more

News – 18/08/2022

Après la résiliation de tous les contrats avec Irem, Borealis procède à un nouvel appel d'offres pour la majorité des contrats de construction de PDH à Kallo, Belgique

Read more

Media Release – 04/02/2021

Borealis enregistre un solide résultat financier pour 2020 malgré un environnement de marché volatil

Read more

Media Release – 25/11/2020

Fin de la dispersion d’un panache de fumée orangé qui s’est produit sur notre site Borealis de Grandpuits

Read more

Media Release – 04/11/2020

Malgré un environnement de marché difficile, mais en amélioration, Borealis enregistre de solides résultats financiers pour le troisième trimestre

Read more

Media Release – 06/08/2020

Malgré la crise du COVID-19 et des prix du pétrole à la baisse, Borealis enregistre des résultats financiers positifs pour le deuxième trimestre

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly - point de situation de 13h00

Read more