Back to News

Oceanus Aurora -nestekaasualus saapui neitsytmatkalleen Kilpilahden satamaan torstaina 8.6.2023

Oceanus Aurora Kilpilahden satamassa.

Borealis

Luokkansa suurin Oceanus Aurora -nestekaasualus saapui neitsytmatkalleen Kilpilahden satamaan torstaina 8.6.2023 lastinaan 50 000 tonnia butaania Borealis Porvoon krakkerille syöttöaineeksi. Aluksen ja sen 22 henkisen intialaisen miehistön olivat toivottamassa tervetulleiksi edustajat niin Borealis Porvoosta ja konsernista, kuin aluksen toimituksesta vastanneesta meriliikenneyhtiö Iino Linesilta, sekä merenkulkupalveluja tarjoavalta Clarksonsilta.

91 000 m3:n lastisäiliöllään 230 metriä pitkä ja 37 metriä leveä VLGC-luokan (very large gas carrier) suurin alus oli lähtenyt Houstonista Texasista 16 päivää aikaisemmin. Houstoniin lastia hakemaan se oli seilannut Etelä-Koreasta, jossa alus oli valmistettu.

”Oli upeaa päästä toivottamaan tervetulleeksi Kilpilahteen tämä jättimäinen alus. IINO Linesin kanssa allekirjoitettu pitkäaikainen rahtaussopimus on Borealikselle erittäin tärkeä niin raaka-aineiden saatavuuden, kustannuskilpailukyvyn kuin ympäristövaikutustenkin näkökulmasta”, sanoo Satu Kosonen-Kaija, Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja. Aluksella voidaan kuljettaa suuria raaka-ainemääriä kustannustehokkaasti Atlantin yli. Lisäksi nestekaasulla toimivassa kaksipolttoainealuksessa on päästöjä vähentävä moottori ja käyttövoimajärjestelmä.

Lisätietoja saatavilla 23.5.2023 julkaistusta lehdistötiedotteesta: Borealis ja IINO Lines allekirjoittavat pitkäaikaisen rahtaussopimuksen tilausvalmisteisesta, uusinta tekniikkaa hyödyntävästä Oceanus Aurora -nestekaasualuksesta - Borealis (borealisgroup.com).

Oceanus Aurora Kilpilahden satamassa.

Borealis

Downloads
Oceanus Aurora Kilpilahden satamassa. Borealis
Media Contact
Heli Poikonen
Regional Communications Specialist