March 30, 2020

Productie tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19)

Borealis hanteert strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om medewerkers te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te behouden

Borealis hanteert strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om medewerkers te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te behouden

Om medewerkers, contractors en zakenpartners te beschermen en om veilige werkzaamheden te garanderen, volgt Borealis nauwgezet de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Borealis volgt ook nauwgezet de rapporten van de overheden in de landen waar het actief is, onder meer om zijn veiligheidsnormen proactief bij te werken. Om de situatie proactief op te volgen en te beheren werden al vroeg interne werkgroepen opgericht op het vlak van productie, business en algemeen crisismanagement. Actieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, zijn:

 • Nauwgezette en voortdurende opvolging van internationale ontwikkelingen, met inbegrip van instructies van relevante lokale en nationale autoriteiten.
 • ‘Social distancing’ toepassen waar mogelijk:
 • Face to face interactie zoveel mogelijk beperken, bijvoorbeeld door telewerk voor personeel in te stellen en waar mogelijk zowel interne als externe vergaderingen online/op afstand te houden.
 • Opschorting van alle niet-essentiële zakenreizen en vermijden van reizen naar gebieden die reeds getroffen zijn door COVID-19.
 • Werkplaatsen regelmatig ontsmetten, gemeenschappelijk gebruikte oppervlakken zoals leuningen en deurklinken grondiger schoonmaken.
 • De medewerkers en partners van Borealis bewust maken van het infectierisico en iedereen aansporen om verantwoord en voorzichtig te handelen door de hygiënerichtlijnen van de openbare gezondheidsinstanties te respecteren.
  Proactief gevolg geven aan aanbevelingen van de WHO om verspreiding van het virus te voorkomen.


De activiteiten van Borealis tijdens de uitbraak van Covid-19
Als verantwoordelijk bedrijf zet Borealis stappen om zijn klanten en leveranciers over de hele wereld regelmatig te updaten om hun bezorgdheid over de continuïteit van de bevoorrading tijdens de COVID-19-uitbraak weg te nemen.

 • Vanuit gecoördineerde telewerklocaties blijven de klantenservicevertegenwoordigers van Borealis de essentiële, lopende diensten, zoals orderverwerking, onderhouden voor onze klanten.
 • We staan in nauw contact met onze grondstoffen- en serviceleveranciers, die hun activiteiten voortzetten in overeenstemming met de relevante richtlijnen van de lokale autoriteiten en die alle mogelijke maatregelen nemen om de gezondheid en veiligheid van iedereen die betrokken is bij de toeleveringsketen te garanderen.
 • Bestellingen worden momenteel aanvaard, verwerkt en bevestigd. Als gevolg van onderbrekingen en vertragingen in de logistieke diensten buiten ons invloedsgebied is het echter mogelijk dat we geen vaste leveringsdatum kunnen bepalen.
 • We ondersteunen onze partners bij hun inspanningen om te zorgen voor een wijdverspreid gebruik van basisbeschermingsmiddelen, zoals maskers en handschoenen, maar ook hand- en andere ontsmettingsmiddelen. Om praktische redenen is het echter niet altijd mogelijk om chauffeurs van beschermingsmiddelen te voorzien.
 • We controleren voortdurend de mogelijke gevolgen voor onze belangrijkste leveranciers en verhogen onze veiligheidsvoorraden. De aanvoer van grondstoffen wordt waar mogelijk verzekerd via leveranciers die uit meerdere bronnen putten.
 • Een klantenservicevertegenwoordiger of Sales Manager van Borealis zal contact opnemen met klanten en partners in geval van wijzigingen in de leveringssituatie, of in onze beoordeling daarvan. In dat geval zal Borealis nauw samenwerken met de betrokken partij om snel de beste oplossing te vinden. Als een klant, leverancier of partner een bestelling moet annuleren of anderszins moet wijzigen, bijvoorbeeld als de productie moet worden stopgezet, wordt hem/haar verzocht om onmiddellijk zijn/haar contactpersoon bij Borealis op de hoogte te brengen.

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact met ons opnemen via deze kanalen.

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com