February 01, 2023

Satu Kosonen-Kaija on nimitetty Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtajaksi

Satu Kosonen-Kaija on nimitetty Borealis Polymers Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.2.2023 alkaen. Yrityksen toimitusjohtajana reilun viiden vuoden ajan työskennellyt Salla Roni-Poranen jää eläkkeelle 1.5.2023.

Satu Kosonen-Kaija aloitti Borealiksen edeltäjäyritys Neste Chemicalsin palveluksessa vuonna 1990. Sen jälkeen hän on toiminut paikallisen ja kansainvälisen tason johtotehtävissä useissa tuotannollisissa ja kaupallisissa rooleissa. Viimeisimpänä hän on toiminut polyolefiinien kaupallisen keskuksen vetäjänä Borealis-konsernissa. Satu Kosonen-Kaija on kemiantekniikan diplomi-insinööri.

“Olen tyytyväinen, että Satu Kosonen-Kaija, joka tuo laaja-alaisen kokemuksen erilaisista rooleista niin Borealikselta kuin yhteisyritys Borougesta, ottaa vastaan Suomen Borealiksen toimitusjohtajan tehtävän,” sanoo polyolefiinituotantojen johtaja Bob Wullaert. “Toivotan hänelle kaikkea hyvää uudessa roolissa.”

“Otan vastaan tämän vastuullisen tehtävän suurella innolla,” sanoo Satu Kosonen-Kaija. “Porvoon Borealis on iso ja tärkeä toimipaikka, jolla on edessään hieno tulevaisuus. Jatkamme toimintojen kehittämistä kohti kestävää tulevaisuutta yhdessä ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilöstömme sekä yhteistyökumppaneidemme kanssa.”

“Haluan kiittää Salla Roni-Porasta hänen erinomaisesta panoksestaan ja pitkäaikaisesta, lähes 40 vuoden mittaisesta sitoutumisestaan Borealikseen ja sen edeltäjäyrityksiin erilaisissa rooleissa niin tuotannossa kuin tutkimuksessa ja kehityksessäkin,” sanoo Wolfram Krenn, tuotantotoimintojen ja peruskemikaalien konsernijohtaja. “Salla Roni-Poranen on muokannut nykyistä työskentelytapaamme paitsi Porvoon toiminnoissa, myös koko konsernissa ja suomalaisessa kemianteollisuudessa useiden luottamustehtäviensä kautta Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana ja Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n hallituksen jäsenenä. Hän on ollut Borealiksen arvojen roolimalli ja strategiamme tärkeä edistäjä.”

LOPPU

Lisätietoja:

Borealis Polymers Oy
Heli Poikonen
Viestintäasiantuntija
Puhelin: +358 50 3794 119
Sähköposti: heli.poikonen@borealisgroup.com

Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan edelläkävijä polyolefiinien kierrätyksessä. Euroopassa olemme markkinajohtaja peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.

Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa.

Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 6 900 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 12,3 miljardia euroa ja tuloksemme 1,396 miljoonaa euroa. Itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC Arabiemiraateista. Tarjoamme asiakkaillemme palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa Borealiksen ja kahden yhteisyrityksemme kautta: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).


www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Heli Poikonen

Regional Communications Specialist

+358 50 3794 119

heli.poikonen@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local