June 05, 2020

Schip met grootste destillatiekolom voor nieuwe Borealis-fabriek meert aan in Kallo

Op 4 juni meerde in Kallo een schip aan met aan boord de nieuwe propyleensplitter. Een propyleensplitter is een destillatiekolom waarin propaan gescheiden wordt van propyleen, het eindproduct van de nieuwe fabriek van Borealis. Met zijn lengte van 105m, breedte van 10m en gewicht van 1.600 ton is de splitter een van de grootste apparaten die ooit in de Antwerpse haven in 1 stuk werden geleverd.

De propyleen destillatietoren zal normaal gezien maandag 8 juni vanop de kade tot bij Borealis in Kallo vervoerd worden.

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel meer dan 6900 medewerkers tewerk en heeft activiteiten in ruim 120 landen. In 2019 boekte Borealis een omzet van 8,1 miljard euro en een nettowinst van 872 miljoen euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie- en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), en met Baystar™, een joint venture met Total in Texas, VS, levert Borealis diensten en producten aan klanten over de hele wereld. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Vicky Van Hoydonck

Communications Specialist

+32 3 570 52 59

vicky.vanhoydonck@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local