March 14, 2022

Ukrainan sodan aiheuttamat muutokset Borealiksen liiketoimintaan

Ukrainan sota asettaa meidät kaikki monimutkaisen geopoliittisen tilanteen eteen. Olemme erittäin surullisia humanitaarisesta tragediasta ja kärsimyksestä, ja ajatuksemme ovat niiden luona, joiden henkeä sota uhkaa. Ukrainan sota on traaginen ja vaarallinen tapahtuma, johon suhtaudumme äärimmäisen tyrmistyneinä. Syvimmät sympatiamme menevät kaikille Venäjän sotatoimien suorille ja välillisille uhreille. Vaadimme kaikkien vihollisuuksien lopettamista, verenvuodatuksen on loputtava.

Seuraamme tiiviisti Ukrainan sodan ja asetettujen pakotteiden kehitystä. Tämän kehityksen perusteella Borealis arvioi uudelleen liiketoimiaan Venäjän kanssa noudattaen kaikkia soveltuvia lakeja, mukaan lukien soveltuvin osin Yhdysvaltain, Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n pakotteet.

Yrityksenä tärkein prioriteettimme on edelleen henkilöstömme turvallisuuden varmistaminen ja liiketoimintamme jatkuvuus. Olemme suorassa yhteydessä asiakkaisiimme pitääksemme heidät ajan tasalla. Toistaiseksi olemme päättäneet lopettaa myynnin Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Myyntimääriä ohjataan Länsi-Eurooppaan.

Toteutamme tarvittavia toimenpiteitä varmistaaksemme Borealiksen tuotantolaitosten materiaalihankintojen vakauden. Luovumme vaiheittan Venäjältä ja Valko-Venäjältä tehtävistä hankinnoista ja siirrymme tekemään hankinnat lännestä.