September 07, 2021

Uponor Infran ja Borealiksen yhteistyön tulos: viettoviemäriputki, jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 70 % pienempiä

  • Uponor Infra Oy ja Borealis näyttävät tietä kestävien infrastruktuuriratkaisujen kehityksessä.
  • Ultra Rib 2 Blue takaa erinomaisen suorituskyvyn ja yli 100 vuoden käyttöiän tinkimättä nykyisistä laatuvaatimuksista tai laatusertifikaateista.
  • Massatasetarkasteluun (Mass Balance) perustuva Ultra Rib 2 Blue -viettoviemäriputki pohjautuu Borealiksen Bornewables™ -tuotevalikoimaan, joka sisältää yli 50 % uusiutuvaa raaka-ainetta, pienentäen hiilijalanjälkeä jopa 70 %.
  • Ultra Rib 2 Blue –tuotteissa käytettävä Bornewables™ -polypropeeni on valmistettu Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla.
  • Uponor Blue –tuotteet antavat tulevaisuuteen katsoville organisaatioille mahdollisuuden saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteensa.


Ultra Rib 2 Blue on polypropeenista (PP) valmistettu uuden sukupolven viettoviemäriputki, jonka avulla käyttöiän aikaisessa hiilijalanjäljessä saavutetaan huomattava pienennys. Vähennys saadaan käyttämällä raaka-ainetta, jonka koostumuksesta yli 50 % on sertifioidusta uusiutuvasta raaka-aineesta. Ultra Rib 2 Blue –tuotteissa käytetty Bornewables™ -polypropeeni on valmistettu Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla.

Uponor, jonka visiona on olla vastuullisten talo- ja yhdyskuntatekniikkaratkaisujen tunnustettu johtaja, ja Borealis, joka on maailman johtavia edistyksellisten ja kiertotalouteen perustuvien polyolefiiniratkaisujen toimittajia sekä Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa ja muovien mekaanisessa kierrätyksessä, tekevät yhteistyötä Ultra Rib 2 Blue –tuotteiden valmistamiseksi kestävästä raaka-aineesta. Raaka-aineena käytetään Borealiksen BornewablesTM -tuotevalikoimaa, joka sisältää kiertotalouteen pohjautuvia ja uusiutuvista syöttöaineista valmistettuja polyolefiinituotteita. BornewablesTM -valikoiman tuotteiden käyttöominaisuudet ovat vastaavat kuin tavallisten polyolefiinituotteiden, mutta eriytetty fossiilipohjaisista raaka-aineista.

Ultra Rib 2 Bluen laadulle ja käyttöominaisuuksille on asetettu samat spesifikaatiot kuin alkuperäisille Ultra Rib 2 -tuotteille. Putket valmistetaan Uponorin ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) -sertifioidulla tehtaalla Fristadissa, Ruotsissa. Asiakkaat saavat Ultra Rib 2 Blue -toimituksen yhteydessä massatasetarkasteluun perustuvan todistuksen uusiutuvan raaka-aineen määrästä.

Autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet

Huomattava vähennys hiilijalanjäljessä saavutetaan vaihtamalla fossiiliperäinen syöttöaine osittain uusiutuvaan raaka-aineeseen. Syöttöaine on ihmisten käyttöön sopimatonta (jäte- ja jäännösvirrat) ja jäljittettävissä takaisin keräyspisteeseen. ISCC PLUS -sertifioitu alkuperän seurantamalli on tae siitä, että Borealiksen Bornewables-valikoima ja Ultra Rib 2 Blue -tuote saavuttavat niille asetetut kestävän kehityksen vaatimukset.

Tietojen läpinäkyvyys on Ultra Rib 2 Blue- ja Uponor Blue -tuotteiden kestävän kehityksen tarjonnan lähtökohta. Tuotedata on kolmannen osapuolen vahvistama, mikä auttaa asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa luotettavilla tuotteilla.

Uponorin sinistä tunnusväriä käytetään tunnistamaan kestävän kehityksen tuotteet. Uponorilla sininen on uusi vihreä.

"Olemme iloisia Borealiksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka lopputuloksena on hiilijalanjäljeltään 70 % pienempi muoviputki. Pidämme lupauksemme tarjota korkeaa laatua, nyt kestävän kehityksen tuotteissa. Asiakkaamme voivat olla varmoja, että he ovat tehneet oikean ratkaisun myös ympäristöämme ajatellen," toteaa Sebastian Bondestam, Uponor Infran toimitusjohtaja.

“Bornewables-tuotevalikoima edustaa tärkeää askelta tavoitteissamme kehittää tuotteita, jotka on eriytetty fossiilipohjaisista syöttöaineista, ja tarjota ratkaisua ilmastonmuutokseen. Näiden tuotteiden avulla edistämme EverMinds™ -hengessä kiertotalousratkaisuja ja autamme asiakkaitamme ja rakennusalaa asettamaan ja saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet, tinkimättä kuitenkaan putkien korkeista laatuvaatimuksista,” kertoo Borealiksen putkituotteiden markkinointipäällikkö Robin Bresser.

LOPPU

Lisätietoja:

Borealis:

Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
p.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
sähköposti: Virginia.Wieser@borealisgroup.com

Uponor Infra Oy:
Delfin Vassallo
Marketing Director
p.: +358 20 129 2129 (Finland)
sähköposti: delfin.vassallo@uponor.com

Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kiertotalouteen liittyvien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja muovin mekaanisessa kierrätyksessä. Polymeeriasiantuntemuksemme ja vuosikymmenten kokemuksemme avulla tarjoamme keskeisille teollisuudenaloille arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja. Uudistumme kohti kestävämpää elämää: vauhditamme siirtymistä kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme perustanamme sitoumuksemme turvallisuuteen, ihmisiin ja erinomaisuuteen.

Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 7500 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2020 Borealiksen liikevaihto oli 6,8 miljardia euroa ja tulos 589 miljoonaa euroa. Itävaltalainen, kansainvälisesti toimiva öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabissa sijaitseva Mubadala investointiyhtiönsä kautta. Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä kahden yhteisyrityksensä kanssa: Borouge (kumppanina Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC, Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina Total, Yhdysvallat).

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com