Back to News

Uponor Infran ja Borealiksen yhteistyön tulos: viettoviemäriputki, jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 70 % pienempiä

Illustration: Borealis’ mass balance model

© Borealis

  • Uponor Infra Oy ja Borealis näyttävät tietä kestävien infrastruktuuriratkaisujen kehityksessä.
  • Ultra Rib 2 Blue takaa erinomaisen suorituskyvyn ja yli 100 vuoden käyttöiän tinkimättä nykyisistä laatuvaatimuksista tai laatusertifikaateista.
  • Massatasetarkasteluun (Mass Balance) perustuva Ultra Rib 2 Blue -viettoviemäriputki pohjautuu Borealiksen Bornewables™ -tuotevalikoimaan, joka sisältää yli 50 % uusiutuvaa raaka-ainetta, pienentäen hiilijalanjälkeä jopa 70 %.
  • Ultra Rib 2 Blue –tuotteissa käytettävä Bornewables™ -polypropeeni on valmistettu Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla.
  • Uponor Blue –tuotteet antavat tulevaisuuteen katsoville organisaatioille mahdollisuuden saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteensa.


Ultra Rib 2 Blue on polypropeenista (PP) valmistettu uuden sukupolven viettoviemäriputki, jonka avulla käyttöiän aikaisessa hiilijalanjäljessä saavutetaan huomattava pienennys. Vähennys saadaan käyttämällä raaka-ainetta, jonka koostumuksesta yli 50 % on sertifioidusta uusiutuvasta raaka-aineesta. Ultra Rib 2 Blue –tuotteissa käytetty Bornewables™ -polypropeeni on valmistettu Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla.

Uponor, jonka visiona on olla vastuullisten talo- ja yhdyskuntatekniikkaratkaisujen tunnustettu johtaja, ja Borealis, joka on maailman johtavia edistyksellisten ja kiertotalouteen perustuvien polyolefiiniratkaisujen toimittajia sekä Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa ja muovien mekaanisessa kierrätyksessä, tekevät yhteistyötä Ultra Rib 2 Blue –tuotteiden valmistamiseksi kestävästä raaka-aineesta. Raaka-aineena käytetään Borealiksen BornewablesTM -tuotevalikoimaa, joka sisältää kiertotalouteen pohjautuvia ja uusiutuvista syöttöaineista valmistettuja polyolefiinituotteita. BornewablesTM -valikoiman tuotteiden käyttöominaisuudet ovat vastaavat kuin tavallisten polyolefiinituotteiden, mutta eriytetty fossiilipohjaisista raaka-aineista.

Ultra Rib 2 Bluen laadulle ja käyttöominaisuuksille on asetettu samat spesifikaatiot kuin alkuperäisille Ultra Rib 2 -tuotteille. Putket valmistetaan Uponorin ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) -sertifioidulla tehtaalla Fristadissa, Ruotsissa. Asiakkaat saavat Ultra Rib 2 Blue -toimituksen yhteydessä massatasetarkasteluun perustuvan todistuksen uusiutuvan raaka-aineen määrästä.

Autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet

Huomattava vähennys hiilijalanjäljessä saavutetaan vaihtamalla fossiiliperäinen syöttöaine osittain uusiutuvaan raaka-aineeseen. Syöttöaine on ihmisten käyttöön sopimatonta (jäte- ja jäännösvirrat) ja jäljittettävissä takaisin keräyspisteeseen. ISCC PLUS -sertifioitu alkuperän seurantamalli on tae siitä, että Borealiksen Bornewables-valikoima ja Ultra Rib 2 Blue -tuote saavuttavat niille asetetut kestävän kehityksen vaatimukset.

Tietojen läpinäkyvyys on Ultra Rib 2 Blue- ja Uponor Blue -tuotteiden kestävän kehityksen tarjonnan lähtökohta. Tuotedata on kolmannen osapuolen vahvistama, mikä auttaa asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa luotettavilla tuotteilla.

Uponorin sinistä tunnusväriä käytetään tunnistamaan kestävän kehityksen tuotteet. Uponorilla sininen on uusi vihreä.

"Olemme iloisia Borealiksen kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka lopputuloksena on hiilijalanjäljeltään 70 % pienempi muoviputki. Pidämme lupauksemme tarjota korkeaa laatua, nyt kestävän kehityksen tuotteissa. Asiakkaamme voivat olla varmoja, että he ovat tehneet oikean ratkaisun myös ympäristöämme ajatellen," toteaa Sebastian Bondestam, Uponor Infran toimitusjohtaja.

“Bornewables-tuotevalikoima edustaa tärkeää askelta tavoitteissamme kehittää tuotteita, jotka on eriytetty fossiilipohjaisista syöttöaineista, ja tarjota ratkaisua ilmastonmuutokseen. Näiden tuotteiden avulla edistämme EverMinds™ -hengessä kiertotalousratkaisuja ja autamme asiakkaitamme ja rakennusalaa asettamaan ja saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet, tinkimättä kuitenkaan putkien korkeista laatuvaatimuksista,” kertoo Borealiksen putkituotteiden markkinointipäällikkö Robin Bresser.

LOPPU

Lisätietoja:

Borealis:

Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation
p.: +43 1 22 400 772 (Vienna, Austria)
sähköposti: Virginia.Wieser@borealisgroup.com

Uponor Infra Oy:
Delfin Vassallo
Marketing Director
p.: +358 20 129 2129 (Finland)
sähköposti: delfin.vassallo@uponor.com

Illustration: Borealis’ mass balance model

© Borealis

Downloads
2021 09 07 Uponor Infran ja Borealiksen yhteistyön tulos: Viettoviemäriputki jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 70 pienempiä Finnish
Illustration: Borealis’ mass balance model © Borealis
Photo: Ultra Rib 2 Blue delivered to its first customer in Sigtuna, Sweden © Uponor
Photo: Ultra Rib 2 Blue logo by Uponor
Photo: Ultra Rib 2 Blue pipe © Uponor
Media Contact
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Latest News

Media Release – 05/07/2023

Borealis finalise la vente de ses activités Azote à AGROFERT

Read more

News – 01/09/2022

Borealis PEC-Rhin SAS : Egalité Professionnelle

Read more

News – 18/08/2022

Après la résiliation de tous les contrats avec Irem, Borealis procède à un nouvel appel d'offres pour la majorité des contrats de construction de PDH à Kallo, Belgique

Read more

Media Release – 04/02/2021

Borealis enregistre un solide résultat financier pour 2020 malgré un environnement de marché volatil

Read more

Media Release – 25/11/2020

Fin de la dispersion d’un panache de fumée orangé qui s’est produit sur notre site Borealis de Grandpuits

Read more

Media Release – 04/11/2020

Malgré un environnement de marché difficile, mais en amélioration, Borealis enregistre de solides résultats financiers pour le troisième trimestre

Read more

Media Release – 06/08/2020

Malgré la crise du COVID-19 et des prix du pétrole à la baisse, Borealis enregistre des résultats financiers positifs pour le deuxième trimestre

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly

Read more

Media Release – 25/07/2020

Déclenchement électrique sur le site Borealis à Grand-Quevilly - point de situation de 13h00

Read more