Download list
Locations / Sites
Contacts
Login
Back to News

Borealis installeert koortsscanners in verschillende productiefaciliteiten na een succesvol pilootproject in het Belgische Kallo

Verhoogde gezondheids-, veiligheids- en milieumaatregelen (HSE) beschermen de gezondheid tijdens COVID-19-pandemie
Foto: De infraroodkoortsscanner bij de activiteiten van Borealis in Kallo. HSE-specialist Isabel Baekelandt (afgebeeld) leidde de snelle installatie van dit pilootproject.

© Borealis

Dit is een periodieke update van ons COVID-19-nieuws. Lees onze vorige publicatie hier. Als verantwoordelijk bedrijf blijft Borealis bijkomende maatregelen nemen om de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers en onderaannemers te beschermen tijdens de coronaviruspandemie. De sterke focus op gezondheid op het werk wordt geïllustreerd door de installatie van een koortsscancabine in de productiefaciliteiten in het Belgische Kallo.
Voor de turnaround(*) die momenteel plaatsvindt in de fabriek in Kallo, moeten medewerkers en onderaannemers van Borealis strengere veiligheidsmaatregelen nemen om de essentiële activiteiten op peil te houden. Een coördinatieteam ter plaatse heeft al snel vastgesteld dat het belangrijk is om het grote aantal werknemers, aannemers, transporteurs en anderen die de site betreden te screenen op COVID-19-symptomen. Door een bestaand centraal concept op een ‘nimble’ manier aan te passen aan de behoeften van Kallo, kon het lokale Borealis-team binnen een week een pilootversie van een infraroodkoortsscanner installeren. De scanner kan zelfs lichte koortssymptomen detecteren. Omdat er geen persoonsgegevens tijdens het proces worden verzameld of opgeslagen, is de activiteit in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU. Een aantal andere productievestigingen van Borealis is nu begonnen met het aanpassen en uitrollen van deze scancabines in hun eigen faciliteiten. Ondertussen zijn er al stations operationeel in Geleen (Nederland), Beringen (België) en Burghausen (Duitsland). “We zien dit succesvolle pilootproject als een mooie illustratie van de focus van Borealis op veiligheid, innovatiecapaciteiten en creativiteit. Binnen een week kon ons team in Kallo overgaan van idee naar succesvolle implementatie”, aldus Alfred Stern, CEO van Borealis. “Het leven vraagt vooruitgang, nu meer dan ooit. Ik ben trots op mijn collega's, of ze nu ter plekke werken of thuis. Ze blijven vernieuwen voor een duurzamer leven en ze blijven veilige operaties garanderen, ook tijdens de Covid-19-pandemie.”


(*) Een turnaround is een geplande stilstand waarbij een volledige proceseenheid van een bedrijfsinstallatie voor een langere periode wordt stilgelegd voor een gepland onderhoud, modernisering en/of vernieuwing.
Foto: De infraroodkoortsscanner bij de activiteiten van Borealis in Kallo. HSE-specialist Isabel Baekelandt (afgebeeld) leidde de snelle installatie van dit pilootproject.

© Borealis

Downloads
Borealis installeert koortsscanners in verschillende productiefaciliteiten na een succesvol pilootproject in het Belgische Kallo Dutch
Foto: De infraroodkoortsscanner bij de activiteiten van Borealis in Kallo. HSE-specialist Isabel Baekelandt (afgebeeld) leidde de snelle installatie van dit pilootproject. © Borealis
Media Contact
Virginia Wieser
Senior Manager, Corporate Communications, Brand & Reputation

Latest News

Media Release – 09/06/2020

Grootste destillatiekolom voor nieuwe Borealis-fabriek komt aan op de site in Kallo

Read more

News – 05/06/2020

Schip met grootste destillatiekolom voor nieuwe Borealis-fabriek meert aan in Kallo

Read more

Media Release – 08/05/2020

Solide prestaties in eerste kwartaal van 2020 ondanks dreigende impact van COVID-19 en dalende olieprijzen

Read more

Media Release – 29/04/2020

Activiteiten tijdens de uitbraak van COVID-19, update 2 april

Read more

Media Release – 31/03/2020

Borealis is begonnen met de productie van propyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen in zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen, België.

Read more

Media Release – 30/03/2020

Productie tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19)

Read more

Media Release – 27/02/2020

Borealis boekt sterk financieel resultaat in afzwakkend marktklimaat

Read more

News – 16/01/2020

Tom Geerts nieuwe Locatieleider Borealis Antwerpen – Kallo

Read more

Media Release – 07/11/2019

Zwakker internationaal marktklimaat tempert het resultaat van Borealis in het derde kwartaal, terwijl de Europese activiteiten sterk blijven presteren.

Read more