April 29, 2020

Borealis installeert koortsscanners in verschillende productiefaciliteiten na een succesvol pilootproject in het Belgische Kallo

Verhoogde gezondheids-, veiligheids- en milieumaatregelen (HSE) beschermen de gezondheid tijdens COVID-19-pandemie

Dit is een periodieke update van ons COVID-19-nieuws. Lees onze vorige publicatie hier. Als verantwoordelijk bedrijf blijft Borealis bijkomende maatregelen nemen om de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers en onderaannemers te beschermen tijdens de coronaviruspandemie. De sterke focus op gezondheid op het werk wordt geïllustreerd door de installatie van een koortsscancabine in de productiefaciliteiten in het Belgische Kallo.
Voor de turnaround(*) die momenteel plaatsvindt in de fabriek in Kallo, moeten medewerkers en onderaannemers van Borealis strengere veiligheidsmaatregelen nemen om de essentiële activiteiten op peil te houden. Een coördinatieteam ter plaatse heeft al snel vastgesteld dat het belangrijk is om het grote aantal werknemers, aannemers, transporteurs en anderen die de site betreden te screenen op COVID-19-symptomen. Door een bestaand centraal concept op een ‘nimble’ manier aan te passen aan de behoeften van Kallo, kon het lokale Borealis-team binnen een week een pilootversie van een infraroodkoortsscanner installeren. De scanner kan zelfs lichte koortssymptomen detecteren. Omdat er geen persoonsgegevens tijdens het proces worden verzameld of opgeslagen, is de activiteit in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU. Een aantal andere productievestigingen van Borealis is nu begonnen met het aanpassen en uitrollen van deze scancabines in hun eigen faciliteiten. Ondertussen zijn er al stations operationeel in Geleen (Nederland), Beringen (België) en Burghausen (Duitsland). “We zien dit succesvolle pilootproject als een mooie illustratie van de focus van Borealis op veiligheid, innovatiecapaciteiten en creativiteit. Binnen een week kon ons team in Kallo overgaan van idee naar succesvolle implementatie”, aldus Alfred Stern, CEO van Borealis. “Het leven vraagt vooruitgang, nu meer dan ooit. Ik ben trots op mijn collega's, of ze nu ter plekke werken of thuis. Ze blijven vernieuwen voor een duurzamer leven en ze blijven veilige operaties garanderen, ook tijdens de Covid-19-pandemie.”


(*) Een turnaround is een geplande stilstand waarbij een volledige proceseenheid van een bedrijfsinstallatie voor een langere periode wordt stilgelegd voor een gepland onderhoud, modernisering en/of vernieuwing.
Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen. Het stelt momenteel meer dan 6900 medewerkers tewerk en heeft activiteiten in ruim 120 landen. In 2019 boekte Borealis een omzet van 8,1 miljard euro en een nettowinst van 872 miljoen euro. Via zijn holdingmaatschappij bezit Mubadala 64% van het bedrijf, terwijl de overige 36% in handen is van het Oostenrijkse OMV, een geïntegreerde, internationale olie- en gasmaatschappij. In samenwerking met Borouge, een joint venture met Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), en met Baystar™, een joint venture met Total en NOVA Chemicals in Texas, VS, levert Borealis diensten en producten aan klanten over de hele wereld. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com