April 09, 2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

  • Borealis toteuttaa 4,5 miljoonan euron investoinnin Porvoon toimipaikalla, peruskemikaaleja valmistavaan höyrykrakkeriin.
  • Krakkerin uunien muutoksilla mahdollistetaan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisääminen.
  • Uusiutuvien ja kemiallisesti kierrätettyjen peruskemikaalien vuotuinen kokonaistuotanto kasvaa 120 kilotonniin.

Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla toteutetaan 4,5 miljoonan euron arvoinen investointi olefiiniyksikön krakkausuuneilla. Investoinnilla mahdollistetaan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisääminen peruskemikaalien, kuten eteenin ja propeenin, valmistamisessa. Investointi tukee Borealiksen 2030 strategiaa ja edistää muovien kiertotaloutta. Jo käynnissä olevan hanke valmistuu vuoden 2025 aikana ja se on jatkoa Borealiksen Ruotsin toimipaikalla tehtyyn krakkerin uunien päivitysinvestointiin.

Porvoon krakkerin vuosikapasiteetti on noin 430 kilotonnia eteeniä ja 263 kilotonnia propeenia. Syöttöaineina käytetään naftaa, propaania, butaania ja nestekaasua, jotka krakkauksessa pilkotaan pienemmiksi molekyyleiksi. Uunit ovat jokaisen krakkerin ”sydän”. Investoinnin myötä kolme kymmenestä krakkausuunista modifioidaan. Modifioidut uunit mahdollistavat kierrätetyistä raaka-aineista valmistettujen peruskemikaalien vuotuisen kokonaistuotannon kasvattamisen 120 kilotonniin. Borealiksen Porvoon toimipaikalla tuotetuille uusiutuviin raaka-aineisiin perustuville ja kemiallisesti kierrätetyille peruskemikaaleille on myönnetty kansainvälinen ISCC PLUS -sertifikaatti (Sustainability and Carbon Certification). ISCC PLUS -sertifiointi on vapaaehtoinen järjestelmä, joka kattaa koko toimitusketjun massatasemenetelmän perusteella ja takaa vaativampien ympäristöstandardien noudattamisen.

"4,5 miljoonan euron investointimme Porvoossa sijaitsevaan höyrykrakkeriin, auttaa meitä luomaan merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään ja viemään askeleen lähemmäksi muovien kiertotaloutta. Strategisilla uunimuutoksilla ja sitoutumisella uusiutuviin ja kemiallisesti kierrätettyihin peruskemikaaleihin olemme valmiita nostamaan vuotuisen tuotantomme 120 kilotonniin ja näin viitoittamaan tietä vastuulliselle ja taloudelliselle kestävyydelle", sanoo Wolfram Krenn, Borealis konsernin tuotanto- ja peruskemikaalitoimialan johtaja.

”Borealiksella on selkeä tavoite edistää muutosta kohti muovien kiertotaloutta. Tämän investoinnin avulla otamme jälleen yhden tärkeän askeleen, koska voimme tulevaisuudessa tuottaa suurempia määriä uusiutuvia polyolefiinejä ja vastata näin kasvavaan kysyntään”, toteaa Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

LOPPU

Borealis
Borealis on yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajista. Euroopassa Borealis on myös polyolefiinien kierrätyksen innovatiivinen johtaja ja merkittävä peruskemikaalien tuottaja. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.

Borealis toimii yli 120 maassa, pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, ja henkilöstömäärä on noin 6 000. Vuonna 2022 tuloksemme oli 2,1 miljardia euroa. Itävaltalainen, kansainvälinen energia, poltto- ja syöttöaine, sekä kemikaalit ja materiaalit -yhtiö OMV omistaa 75 % osakkeistamme. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa (UAE) sijaitseva Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) omistaa loput 25 %.

Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa. Toimintaamme täydentää kaksi tärkeää yhteisyritystä: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com


Borealis Porvoossa

Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunta on täysin integroitu petrokemian keskittymä, joka muodostuu kuudesta tuotantolaitoksesta. Näihin kuuluvat krakkeri, jossa valmistetaan olefiinejä (eteeni, propeeni ja butadieeni), fenoli ja aromaatit – yksikkö, kaksi polyeteenilaitosta (joista toinen on Borstar®-laitos), polypropeenilaitos ja sekoitelaitos. Borealis Porvoon valmistamat muoviraaka-aineet menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputkenpäällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Toimintoihin kuuluu myös Innovaatiokeskus, joka on keskittynyt katalyyttien ja prosessien tutkimukseen, sisältäen katalyytti- sekä Borstar PE ja PP -koetehtaat. Asiakaspalvelukeskus palvelee suomalaisia, pohjoismaalaisia ja Baltian maiden asiakkaita sekä tuotejakelijoita ympäri Eurooppaa. Suomen Borealiksen henkilöstömäärä on noin 900.
www.borealisgroup.com/porvoo

Get In Touch

Tiina Paulamaki

Regional Communications Expert

+358 9 3949 3003

tiina.paulamaki@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local