Locations / Sites
Takaisin

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Olefiiniyksikön seisokki

Borealis

  • Borealiksen suurseisokki on saatu onnistuneesti päätökseen
  • Seisokissa työskenteli Borealiksen omaan henkilöstöön kuuluvien lisäksi noin 2600 palvelutoimittajan työntekijää
  • Seisokin työtuntien kokonaismäärä oli 800 000, joista 600 000 tuntia tehtiin toteutusaikana

Borealiksen Porvoon toimipaikan elokuussa alkanut suurseisokki on saatu onnistuneesti päätökseen. Elo-lokakuun aikana toteutetussa seisokissa tehtiin huoltotoimenpiteitä sekä lakisääteisiä tarkastuksia Borealiksen olefiiniyksikköön sekä muovitehtaiden polypropeeni-, Borstar®-polyeteeni- ja LD-polyeteenilaitoksiin. Tarkastukset, joita laki edellyttää, tehdään laitoksilla noin viiden vuoden välein. Samalla päivitettiin ja modernisoitiin laitosten teknologiaa tukemaan Borealiksen tavoitetta kestävämmästä tuotannosta. Seisokille asetetut tavoitteet saavutettiin aikataulun ja budjetin osalta. Myös turvallisuustaso onnistuttiin pitämään hyvänä.

”Seisokki on valtava työpanos. Suunnittelu ja valmistelu aloitetaan jo kaksi vuotta etukäteen ja nyt tämän vuoden toteutus on saatu hyvin päätökseen. Haluan esittää kiitoksen kaikille mukana olleille, omalle henkilöstölle sekä palvelutoimittajille, heidän panostuksestaan, sitoutumisestaan ja venymisestään tässä haastavassa projektissa”, toteaa Borealiksen toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

Seisokin aikana työskenneltiin 800 000 työtuntia, joista 600 000 tuntia tehtiin seisokin varsinaisena toteutusaikana. Borealiksen omaan henkilöstöön kuuluvien lisäksi seisokissa työskenteli 350 palvelutoimittajayrityksen kautta noin 2600 työntekijää.

”Turvallisuuskulttuuri oli erittäin hyvällä tasolla seisokin aikana, niin borealislaisten kuin palvelutoimittajien keskuudessa. Turvallisuutta parantavia ajatuksia ja ehdotuksia tuotiin esiin järjestetyillä turvallisuuskierroksilla sekä raportointijärjestelmällä, joten niihin puuttuminen ja korjaaminen nopeallakin aikataululla oli mahdollista”, sanoo Antti Tapio ja jatkaa ”Kaikki seisokista saadut opit ja hyvät käytännöt kerätään talteen ja niiden avulla kehitetään seuraavien seisokkien toteutusta”.

Borealis pahoittelee laitosten pysäytysten ja käynnistysten aiheuttamaa häiriötä

Borealiksen laitosten pysäyttäminen ja käynnistäminen aiheuttivat normaalia suurempaa soihdutusta ja melua, kuten ennakkoon oli tiedotettu. Turvasoihdut ovat tärkeä osa laitosten turvajärjestelmää ja suuri soihdun liekki tarkoittaa joko häiriötilannetta tai ennalta suunniteltua prosessin pysäytystä tai käynnistystä.

Borealiksen laitosten teknologia, erityisesti olefiiniyksikön, on erittäin monimutkainen. Laitosten pysäyttäminen tai käynnistäminen vie useita päiviä, ilman haasteitakin. Olefiiniyksikön käynnistyksessä otetaan tuotannossa tarvittavia hiilivetyjä prosessiin ja ennen kuin hiilivedyt saavuttavat prosessin kaikki laitteet ja vakaat olosuhteet, joudutaan hiilivetyjä osittain polttamaan turvasoihdussa.

Soihdutus näkyy ja kuuluu, mutta siitä ei ole vaaraa teollisuusalueen naapurustolle. ”Haluamme kiittää naapurustoa kärsivällisyydestä sekä esittää pahoittelumme aiheuttamastamme häiriöstä”, sanoo toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

Borealiksen seuraava näin mittava seisokki on ajoitettu vuodelle 2027. Ennen sitä tehdään yksittäisten laitosten huoltoseisokkeja.

Olefiiniyksikön seisokki

Borealis

Ladattavat tiedostot
Olefiiniyksikön seisokki Borealis
Yhteystiedot medialle
Heli Poikonen
Regional Communications Specialist

Aiheeseen liittyvät uutiset

Lehdistötiedote – 09/04/2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Lue lisää

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää

Uutiset – 12/06/2023

Oceanus Aurora -nestekaasualus saapui neitsytmatkalleen Kilpilahden satamaan torstaina 8.6.2023

Lue lisää