Locations / Sites
Takaisin

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Borealis Porvoon olefiiniyksikkö

  • Borealis toteuttaa 4,5 miljoonan euron investoinnin Porvoon toimipaikalla, peruskemikaaleja valmistavaan höyrykrakkeriin.
  • Krakkerin uunien muutoksilla mahdollistetaan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisääminen.
  • Uusiutuvien ja kemiallisesti kierrätettyjen peruskemikaalien vuotuinen kokonaistuotanto kasvaa 120 kilotonniin.

Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksilla toteutetaan 4,5 miljoonan euron arvoinen investointi olefiiniyksikön krakkausuuneilla. Investoinnilla mahdollistetaan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisääminen peruskemikaalien, kuten eteenin ja propeenin, valmistamisessa. Investointi tukee Borealiksen 2030 strategiaa ja edistää muovien kiertotaloutta. Jo käynnissä olevan hanke valmistuu vuoden 2025 aikana ja se on jatkoa Borealiksen Ruotsin toimipaikalla tehtyyn krakkerin uunien päivitysinvestointiin.

Porvoon krakkerin vuosikapasiteetti on noin 430 kilotonnia eteeniä ja 263 kilotonnia propeenia. Syöttöaineina käytetään naftaa, propaania, butaania ja nestekaasua, jotka krakkauksessa pilkotaan pienemmiksi molekyyleiksi. Uunit ovat jokaisen krakkerin ”sydän”. Investoinnin myötä kolme kymmenestä krakkausuunista modifioidaan. Modifioidut uunit mahdollistavat kierrätetyistä raaka-aineista valmistettujen peruskemikaalien vuotuisen kokonaistuotannon kasvattamisen 120 kilotonniin. Borealiksen Porvoon toimipaikalla tuotetuille uusiutuviin raaka-aineisiin perustuville ja kemiallisesti kierrätetyille peruskemikaaleille on myönnetty kansainvälinen ISCC PLUS -sertifikaatti (Sustainability and Carbon Certification). ISCC PLUS -sertifiointi on vapaaehtoinen järjestelmä, joka kattaa koko toimitusketjun massatasemenetelmän perusteella ja takaa vaativampien ympäristöstandardien noudattamisen.

"4,5 miljoonan euron investointimme Porvoossa sijaitsevaan höyrykrakkeriin, auttaa meitä luomaan merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään ja viemään askeleen lähemmäksi muovien kiertotaloutta. Strategisilla uunimuutoksilla ja sitoutumisella uusiutuviin ja kemiallisesti kierrätettyihin peruskemikaaleihin olemme valmiita nostamaan vuotuisen tuotantomme 120 kilotonniin ja näin viitoittamaan tietä vastuulliselle ja taloudelliselle kestävyydelle", sanoo Wolfram Krenn, Borealis konsernin tuotanto- ja peruskemikaalitoimialan johtaja.

”Borealiksella on selkeä tavoite edistää muutosta kohti muovien kiertotaloutta. Tämän investoinnin avulla otamme jälleen yhden tärkeän askeleen, koska voimme tulevaisuudessa tuottaa suurempia määriä uusiutuvia polyolefiinejä ja vastata näin kasvavaan kysyntään”, toteaa Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

LOPPU

Borealis Porvoon olefiiniyksikkö

Ladattavat tiedostot
Borealis Porvoon olefiiniyksikkö
Yhteystiedot medialle
Tiina Paulamaki
Regional Communications Expert

Viimeisimmät uutiset

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Uutiset – 27/10/2023

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää

Uutiset – 12/06/2023

Oceanus Aurora -nestekaasualus saapui neitsytmatkalleen Kilpilahden satamaan torstaina 8.6.2023

Lue lisää