Locations / Sites
Takaisin

Borealikselta vakaa neljännes, kasvun avainhankkeet edistyvät

  • Borealiksen tulos vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä oli 273 miljoonaa euroa, kun vuoden 2016 kolmannen neljänneksen tulos oli 304 miljoonaa euroa.
  • Borealis etenee uutta, kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitosta koskevassa  hankkeessa perussuunnitteluvaiheeseen Belgiassa. 
  • Borealis ja Borouge ilmoittavat uuden Anteo™‑lippulaivabrändin maailmanlaajuisesta lanseerauksesta.

Tunnusluvut


Q3
2017

Q3
2016

Vuoden alusta
2017

Vuoden alusta
2016

Liikevaihtomilj. euroa1 8221 7535 7125 414
Kokonaisliikevaihto*milj. euroa2 1912 1576 8926 499
Tulosmilj. euroa273304848868
Korollisen nettovelan
vähennys/lisäys
milj. euroa33168(475)288
Gearing%18%13%

* Borealiksen liikevaihto lisättynä omistusosuutta vastaavalla määrällä osakkuusyhtiöiden liikevaihdosta

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa ja peruskemikaaleissa. Borealis saavutti vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä 273 miljoonan euron tuloksen, kun vastaavan neljänneksen tulos vuonna 2016 oli 304 miljoonaa euroa. Toisen neljänneksen vakaa tulos syntyi Borougen vahvasta tuloksesta ja integroitujen polyolefiinituotteiden hyvistä katteista Euroopassa. Lannoiteliiketoiminta oli edelleen heikkoa, ja sen tulos oli verrattavissa vuoden 2016 kolmannen neljänneksen tulokseen.

Nettovelka väheni toisella neljänneksellä 33 miljoonaa euroa. Integroitujen polyolefiinituotteiden ja Borougen hyvät tulokset loivat vahvan kassavirran, joka kattoi reippaasti kasvuhankkeisiin ja huoltoseisokkeihin liittyvät korkeat investointitarpeet. Borealiksen taloudellinen asema on edelleen vahva, ja gearing oli vuoden 2017 kolmannen neljänneksen lopussa 18%.

Borealiksen uuden kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitoksen hanke etenee seuraavaan vaiheeseen Belgiassa 

Borealis on ilmoittanut siirtyvänsä perussuunnitteluvaiheeseen (front-end engineering and design- eli FEED-vaihe) uutta, kansainvälisen kokoluokan propaanin dehydrauslaitosta koskevassa hankkeessaan. Valmisteluvaihe saatiin päätökseen kesäkuussa 2017. Laitoksen suunniteltu sijainti on Borealiksen nykyisen tuotantolaitoksen yhteydessä Belgian Kallossa. Lopullinen investointipäätös tehdään oletettavasti vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä, ja perussuunnittelu on viimeinen päätöstä edeltävä vaihe. Laitoksen käynnistys tapahtuu aikataulun mukaan vuoden 2022 alkupuoliskolla. Suunnitellun propaanin dehydrauslaitoksen vuosittainen tavoitetuotantokapasiteetti on 740 kilotonnia, joten siitä on tulossa yksi maailman suurimmista ja tehokkaimmista laitoksista. Kallo on valittu toimipaikaksi erinomaisen logistisen sijaintinsa sekä propeenin tuotanto- ja käsittelykokemuksen vuoksi.

Borealis ja Borouge ilmoittavat uuden Anteo™‑lippulaivabrändinmaailmanlaajuisesta lanseerauksesta

Borealis ja Borouge ilmoittavat uuden Anteo™‑tuoteperheen lanseerauksesta. Kyseessä on lineaarisesta matalatiheyksisestä polyeteenistä (LLDPE) valmistettujen pakkaustuotteiden perhe maailman pakkausmarkkinoille. Anteo lisää työstettävyyttä pienillä ekstruuderipaineilla, parantaa saumautuvuutta ja lisää lävistyslujuutta. Erinomaisten optisten ominaisuuksien ansiosta Anteo lisää myös pakkausten houkuttelevuutta. Anteo tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän loppukäyttöominaisuuksia huipputehokkaisiin kalvosovelluksiin, ja  brändin myötä yhtiöillä on tarjota kokonaisvaltainen, Borstar-bimodaaliterpolymeeriteknologiaan (BBT) perustuva ratkaisu suorituskykyisiin monikerrosjoustopakkauksiin. Borouge valmistaa Anteo-tuotteet Ruwaisin tuotantolaitoksessa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Näkymät

”Vuodesta 2017 on jälleen tulossa Borealikselle vahvan taloudellisen tuloksen vuosi, mitä tämänkin neljänneksen tulos vahvistaa. Hyvä tulos oli pääosin integroitujen polyolefiinituotteiden hyvien katteiden ja Borougen vahvan tuloksen ansiota”, Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett toteaa. ”Borealis odottaa vahvaa tulosta myös vuoden 2017 viimeiseltä neljännekseltä. Integroitujen polyolefiinituotteiden katteiden normalisoituminen jatkuu vähitellen, vaikka Harvey-hurrikaani saattaa vaikuttaa polyolefiinituotteiden maailmanmarkkinoihin lyhyellä aikavälillä. Lannoitemarkkinoiden toimintaympäristö on hankala edelleen myös vuoden viimeisellä neljänneksellä. Huoltoseisokkien ennätyksellisen korkea määrä on ollut yrityksen suurin haaste vuonna 2017. Voimme ylpeinä kertoa, että kaikki niistä on saatu onnistuneesti valmiiksi.”

LOPPU

Ladattavat tiedostot
Borealikselta vakaa neljännes, kasvun avainhankkeet edistyvät Englanti, Suomi
Mark Garrett, Borealis Chief Executive (CEO) © Borealis
Yhteystiedot medialle
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Viimeisimmät uutiset

Lehdistötiedote – 09/04/2024

Borealis ottaa jälleen askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta 4,5 miljoonan euron investoinnilla Porvoon olefiiniyksikköön

Lue lisää

Lehdistötiedote – 04/03/2024

Borealis juhlii 30-vuotispäivää!

Lue lisää

Uutiset – 04/12/2023

Muovien kiertotalous tarvitsee uudenlaista tuotesuunnittelua ja logistiikkaa

Lue lisää

Uutiset – 31/10/2023

SPIRIT-ohjelman MSWPlast-hankkeessa suoritettiin onnistuneesti ensimmäinen teollisen mittakaavan sekajätteen lajittelukoe

Lue lisää

Uutiset – 27/10/2023

Borealiksen suurseisokki on päättynyt

Lue lisää

Lehdistötiedote – 24/10/2023

Borealis ja Alpiq solmivat ensimmäisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvan energian toimittamisesta Borealiksen Suomen tuotantolaitoksille

Lue lisää

Uutiset – 17/08/2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15/06/2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13/06/2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää