Locations / Sites
Takaisin

Borealis esittelee Borvidan™, kiertotalouden mukaisten peruskemikaalien tuoteperheen, joka tukee muovin ja hiilen kierron tulevaisuutta

Kuva: Borvida™ -tuotteita tullaan valmistamaan Borealiksen eri ISCC Plus –sertifioiduilla tuotantopaikkakunnilla, mukaan lukien Porvoo, Suomi. ©Borealis

  • Borvida™ -tuoteperhe tuo Borealiksen tuotetarjontaan valikoiman kestäviä peruskemikaaleja
  • Tuotteet ovat valmistettu biomassasta (ei elintarvikejäte) ja kemiallisesti kierrätetystä jätteestä. Tulevaisuudessa valikoimaan tulee sisältymään myös ilmakehän hiilidioksidin talteenotosta peräisin oleva tuote.
  • Perustana on massatase, joka on ISCC PLUS -sertifioitu.
  • Tämä on jälleen askel kunnianhimoisella kestävyysmatkalla, jonka tavoitteena on siirtyä pois fossiilisten syöttöaineiden käytöstä.

Borealis vahvistaa EverMinds™ -kiertotaloustuotetarjontaa Borvida™, kestävän kehityksen mukaisella peruskemikaalien valikoimalla.

Borvida-tuoteperhe tarjoaa peruskemikaaleja tai krakkaustuotteita (kuten eteeniä, propeenia, buteenia ja fenolia) ISCC Plus –sertifioidulla kestävällä sisällöllä Borealiksen toimipaikoilta Suomessa, Ruotsissa ja Belgiassa. Askel on osa Borealiksen laajempaa sitoutumista tulevaisuusmyönteiseen muovivallankumoukseen, jossa peruskemikaalien ja polymeerien eduista voidaan nauttia mahdollisimman pienellä vaikutuksella planeetallemme.

“Olemme sitoutuneet hakemaan ratkaisuja ilmastokriisiin, tarjoamalla vaikuttavia ja kestäviä ratkaisuja”, sanoo Thomas Van De Velde, Borealiksen Senior Vice President Hydrocarbons & Energy. “Borvida-tuoteperheen avulla asiakkaamme voivat vastata markkinoiden kasvavaan, kestävällä tavalla valmistettujen peruskemikaalien kysyntään, ilman kompromissia laadusta tai tehokkuudesta. Borvida-tuoteperheellä jatkamme merkityksellisten ratkaisujen luomista kestävään elämään.”

Tuoteperheeseen kuuluvat aluksi Borvida B, joka valmistetaan biomassasta (muu kuin elintarvikejäte) ja Borvida C, joka valmistetaan kemiallisesti kierrätetystä jätteestä. Tulevaisuudessa valikoimaan tulee sisältymään Borvida A, joka valmistetaan ilmakehän hiilidioksidin talteenotosta. Borvida täydentää ja on oleellinen raaka-aine Bornewables™ -tuotteissa, joka on uusiutuvista lähteistä peräisin oleva toisen sukupolven syöttöaineisiin perustuva polyolefiinivalikoima sekä Borcycle™ -tuotteissa, jotka tarjoavat mekaanisesti ja kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä valmistettujen kiertotalouden periaatteiden mukaisia polyolefiinejä.

Borealis valmistaa laajan valikoiman, useilla teollisuuden aloilla käytettäviä peruskemikaaleja, jotka valmistetaan erilaisista syöttöaineista, kuten naftasta, butaanista, propaanista ja etaanista. Olefiiniyksiköissä (höyrykrakkeri ja propaanin dehydrausyksikkö) edellisistä syöttöaineista tuotetaan kemianteollisuuden raaka-aineita, esimerkiksi eteeniä, propeenia ja raskaampia hiilivetyjä, kuten butadieenia, fenolia ja asetonia.

Borvida-tuoteperheen perustana on massatase, alkuperäisketjumenetelmä (Chain of Custody model), joka mahdollistaa kestävän sisällön seurannan, jäljittämisen ja varmentamisen koko arvoketjun läpi syöttöaineesta lopputuotteeseen. Menetelmän avulla voidaan tarjota kiertotalouden periaatteiden mukaisia vaihtoehtoja kustannustehokkaalla ja ympäristötietoisella tavalla, jota voidaan skaalata nopeasti laadusta ja tehokkuudesta tinkimättä.

Borvida-tuotteita voidaan hyödyntää eri polymeereihin ja kemikaalisovelluksiin, myös muihin kuin polyolefiineihin (PO), esimerkiksi polykarbonaatteihin ja ABS-muoveihin (akryylinitriilibutadieenistyreeni). Näitä polymeerejä käytetään erilaisiin lopputuotteisiin, kuten päällystykseen, pehmittimiin, liimoihin, autoteollisuuteen, elektroniikkalaitteisiin, voiteluaineisiin, pesuaineisiin, laitteisiin ja urheiluvälineisiin.

Yhdessä tärkeiden strategisten kumppaneiden kanssa, kuten Neste ja Covestro, Borealis pyrkii tarjoamaan pitkän aikavälin ratkaisun, jonka avulla arvoketjun kumppanit saavuttavat kestävän kehityksen tavoitteensa. Borvida auttaa asiakkaitamme lisäämään tuotteidensa kestävyyttä, pysymään tulevien lainsäädäntömuutosten edellä ja vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin ympäristöystävällisistä tuotteista.

Uusiutuvien peruskemikaalien asiakkaita tutustui tuotteeseen pienemmässä mittakaavassa vuoden 2020 alussa, mukana myös Covestro. “Vaihtoehtoisten uusiutuvien raaka-aineiden käyttö on tärkeä pilari strategisessa tavoitteessamme muuttaa toimintamme täysin kiertotalouden periaatteiden mukaiseksi”, kommentoi Frank Dörner, Covestro Procurement Services GmbH & Co KG toimitusjohtaja. “Uusi tuotelinja on erinomainen esimerkki yhteistyöratkaisusta, joka on toinen strateginen pilari, jolla luodaan uusi ja luotettava asiakkaita hyödyntävä hankintaketju.”

“Kiertotalous on avainasia kestävämmille polymeereille ja kemikaaleille,” sanoo Jeroen Verhoeven, Vice President Value Chain Development at Neste Renewable Polymers and Chemicals. “Borealiksen ja Nesteen strateginen yhteistyö kiertotalousratkaisuissa on ennenkin ollut onnistunutta. Nyt lisäämme uuden luvun tähän kirjaan, tukemalla teollisuudenalaa uudella kestävällä peruskemikaalituoteperheellä.”

Kuva: Borvida™ -tuotteita tullaan valmistamaan Borealiksen eri ISCC Plus –sertifioiduilla tuotantopaikkakunnilla, mukaan lukien Porvoo, Suomi. ©Borealis

Ladattavat tiedostot
Kuva: Borvida™ -tuotteita tullaan valmistamaan Borealiksen eri ISCC Plus –sertifioiduilla tuotantopaikkakunnilla, mukaan lukien Porvoo, Suomi. ©Borealis
Yhteystiedot medialle
Group Media desk
Virginia Wieser, Lena Lehner
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Viimeisimmät uutiset

Uutiset – 17. August 2023

Huoltoseisokki Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla

Lue lisää

Uutiset – 15. June 2023

SPIRITin vuosiseminaarissa jaettiin esimerkkejä muoviteollisuuden kestävyysmuutoksen eteen tehtävästä työstä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13. June 2023

Muoviteollisuuden kestävää muutosta edistävässä SPIRIT-ohjelmassa lupaavia tuloksia toisen toimintavuoden käynnistyttyä

Lue lisää

Uutiset – 12. June 2023

Oceanus Aurora -nestekaasualus saapui neitsytmatkalleen Kilpilahden satamaan torstaina 8.6.2023

Lue lisää

Uutiset – 2. June 2023

Maailmanlaajuisen muovisopimuksen puolesta toimivan yrityskoalition jäsenenä Borealis tukee YK:n sopimusta koskien muovisaastetta

Lue lisää

Uutiset – 1. June 2023

Borealis Polymers Oy mukana tukemassa tämän vuoden Hiiliviisasta Jukolan viestiä

Lue lisää

Lehdistötiedote – 23. May 2023

Borealis ja IINO Lines allekirjoittavat pitkäaikaisen rahtaussopimuksen tilausvalmisteisesta, uusinta tekniikkaa hyödyntävästä Oceanus Aurora -nestekaasualuksesta

Lue lisää

Uutiset – 26. April 2023

SPIRIT-ohjelman GreenAro-projekti tavoittelee uusia vihreitä tuotantoreittejä tärkeille aromaattisille peruskemikaaleille

Lue lisää

Lehdistötiedote – 13. April 2023

Borealis ja Axpo solmivat toisen pitkäaikaisen sähkönhankintasopimuksensa kuuden kuukauden sisällä

Lue lisää